Доделом награда и признања 7. јула обележава се Дан општине Пријепоље

Доделом награда и признања 7. јула обележава се Дан општине Пријепоље

Поводом Дана општине Пријепоље, у четвртак 7. јула, биће одржана свечана седница Скупштине општине Пријепоље на којој ће заслужним грађанима и грађанкама бити уручена признања, захвалнице и награде. Дан општине, по датуму првог помињања Пријепоља у писаним документима, обележава се од 2016.године, а после дуже паузе, додељивање награда и признања обновљено је 2017. године.

За Награду општине поднето је 13 иницијатива, од којих су одборници и одборнице скупштине општине Пријепоља усвојили шест. За изузетан  допринос унапређењу и развоју општине Пријепоље, предложен је арихтекта Небојша Глишић који је пројектовао нови изглед Парка Народних хероја. За изузетан допринос у развоју локалне самоуправе награду ће добити Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ и Фирма ЕС Комерц за допринос у промоцији општине. Певачи Александар Ацо Пејовић и Џенан Лончаревић биће награђени за изузетан допринос у промоцији општине Пријепоље у земљи и иностранству, док је за значајно остварење у области културе за награду номинован фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.

На иницијативу Општинског већа захвалнице ће ове године добити атлетичар Анес Тумбул за значајно остварење у области спорта, активиста Марко Клачар за развој друштвене заједнице, новинар Милан Цмиљановић за изузетан допринос у области културе и Фирма Миа Пројект Жича за унапређење и развој општине Пријепоље.

Традиционално, новчане награде биће уручене ђацима генерације у овој школској години, ученицима основних и средњих школа који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Такође, новчану награду ће добити и боксер Алмир Мемић и добровољни даваоци крви који су највише пута показали своју хуманост – Драгомир Петрић, Сенад Ровчанин и Селим Бећировић.

Међу номинованима за овогодишњу награду били су и директор ОШ „Свети Сава“ Бесим Бегановић, који је био предложен од стране Школског одбора ОШ „Свети Сава“, Спортског савеза 2020 и Општинске организације спортских риболоваца „Лим“ Пријепоље , затим фирма Радуловић ДОО, научник Драган Плескоњић из Београда, директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак и фирма Фалкенштајн ДОО, који нису понели ово признање.

О иницијативама је одлучивао Скупштински Одбор за одликовања и награде који чине председница Драгица Коковић, Мирко Остојић, Селмо Капур, Елма Мустајбеговић, Сабахудин Хајдаревић, Бранислав Томашевић, Амел Курбеговић и Реџо Мекушић.

Дан општине Пријепоље 7. јул, датум је првог помињања Пријепоља у писаним документима 1343. године. Овај дан утврђен је одлуком Скупштине општине 4. фебруара 2016. године.

Подели на мрежама

Повезани чланци