Донација ПУ „Миша Цвијовић“  за подстицајно родитељство

Донација ПУ „Миша Цвијовић“  за подстицајно родитељство

У оквиру пројекта „Подстицајно родитељство кроз игру“ који општина Пријепоље већ две године спроводи уз подршку Сталне конференције општина и градова, Министарства за бригу о породици и демографију и УНИЦЕФ-а донирани су дигитална опрема и дидактичка средства ПУ „Миша Цвијовић“.

Представници локалне самоуправе Пријепоља предали су ПУ „Миша Цвијовић“ донацију вредну 300.000 динара која се састоји од дидактичких средства, играчки и три колор штампача.

Та опрема ће нам веома значити јер ми сада радимо по програму „Године узлета“ и васпитачи сваку тему и пројекат морају да предају у штампаном облику. Нисмо били у могућности да свима обезбедимо ту опрему и зато нам сад ово заиста значи и тако ће сав наш труд бити видљивији. Што се тиче дидактичког материјала, ми имамо децу са сметњама у развоју нисмо били у могућности као установа да обезбедимо за свих пет објеката овај материјал тако да ћемо сада моћи свој деци да приуштимо ову опрему – објашњава педагошкиња у ПУ „Миша Цвијовић“ Милица Бандука.

У пројекту „Подстицајно родитељство кроз игру“ учествовали су представници и представнице локалне самоуправе, Предшколске установе, Центра за социјални рад и Дома здравља у Пријепољу који су у првој фази пројекта прошли обуке и креирали план мера, док је у другој фази аплицирано за потребну опрему.

У следећој години имамо обучене васпитаче, социјалне и здравствене раднике  и да све ове установе имају адекватну опрему и помагала која ће помоћи тој деци. Врло радо смо учествовали у овом пројекту којим дајемо на значају и допринос образовању и васпитању деце – истиче члан Привременог органа општине Пријепоље  Драго Попадић.

У оквиру пројекта лаптоп рачунар је добила и Патронажна служба Дома здравља у Пријепољу.

Подели на мрежама

Повезани чланци