Др Изет Ђурђевић: Епидемиолошка ситуација у Пријепољу неповољна. Опрема се нова ковид амбуланта

Др Изет Ђурђевић: Епидемиолошка ситуација у Пријепољу неповољна. Опрема се нова ковид амбуланта

Штаб за ванредне ситуације општине Пријепоље разматрао епидемиолошку ситуацију у Пријепољу, коју епидемиолог др Изет Ђурђевић оцењује као неповољну. Стигао покретни рендген за нову ковид амбуланту, која се опрема уз помоћ пријепољских привредника и локалне самоуправе, која је за ову намену издвојила 600 хиљада динара.

др Изет Ђурђевић

Епидемиолог др Изет Ђурђевић је, након завршене седнице Штаба за ванредне ситуације, епидемиолошку ситуацију у општини Пријепоље оценио као неповољну. Он каже да се последњих месец дана број дневно позитивних на ПиСиАр тестирању креће од 10 до 25, док се у последњих двадесетак дана број првих прегледа дневно креће око 30, што је био врх у јулском таласу. Број оболелих је био највећи пре две седмице а након тога у благом паду, па се он нада да ће се то наставити, уколико се грађани буду придржавали ношења маски и мера дистанце.

Др Ђурђевић каже да се не могу истаћи нека локална жаришта већ да је ситуација подједнако неповољна у целом граду и да се морамо чувати на свим местима. С обзиром на број заражених, каже да вирус има изузетну активност, и процењује да је број оних који га тренутно носе у општини Пријепоље од 1.000 до 1.500, а можда и већи. То је огроман потенцијал за даље ширење па још једном апелује на све грађане да поведу рачуна о својој безбедности и придржавају се мера превенције.

Есад Хоџић

Есад Хоџић, заменик председника општине и комаданта Штаба за ванредне ситуације, каже да је до предлога о премештању ковид амбуланте у већи простор, који се налази испод Гинеколошког диспанзера, дошло због повећаног броја прегледа.

Захваљујући директору Здравственог центра Ужице др Милошу Божовићу, већ је синоћ у Дом здравља Пријепоље стигао покретни рендген, који ће радити у склопу нове ковид амбуланте, каже Хоџић, који се захваљује и пријепољским привредницима, уз чију помоћ је већ започело опремање тог простора. Штаб је донео одлуку да локална самоуправа определи средства до 600.000 динара, која ће бити довољна за завршетак тог посла.

Хоџић је рекао да је основна идеја да се пацијентима обезбеди простор за чекање на прегледе у хладним, зимским месецима, а како ће он бити довољно велики за одржавање дистанце и поштовање противепидемијских мера.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *