Други дан за редом у Пријепољу потврђено 14 нових случајева инфекције корона вирусом

Други дан за редом у Пријепољу потврђено 14 нових случајева инфекције корона вирусом

Други дан за редом Завод за јавно здравље Ужице је у Пријепољу потврдио 14 нових случајева инфекције корона вирусом, од укупно 247 колико је забележено у Златиборском округу. Током јучерашњег дана у Ковид амбуланти Дома здравља Пријепоље прегледана су 64 пацијента, а тестирано је 55 особа.

Са 14 новозаражених у последња 24 сата, подаци Завода за јавно здравље Ужице показују да је  у Пријепољу од почетка епидемије инфицирано укупно 697 особа.

И даље највећи број оболелих бележи се у Ужицу, где је од претходног извештаја потврђен 71  нови случај инфекције. По броју новооболелих следи Бајина Башта 35 новоинфицираних особа, затим Пожега са 31, Ариља са 30, Прибој са 25, Чајетина са 13, Нова Варош са 11, Сјеница са 10, док је у Косјерићу  потврђено 7 нових случајева инфекције.

Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно је заражено 5.586 особа.

Према подацима које смо добили из пријепољске Ковид амбуланте, током претходног дана прегледана су 64 пацијента. Од тог броја њих 26 се прегледало први пут, док су 42 особе обавиле контролни преглед. Тестирано је укупно 55 особа. Код 23 пацијента узет је брис за Пи Си Ар тест и њихови резултати се очекују за 48 сати, док су код 32 пацијента урађени брзи антигенски тестови. Један пацијент је након прегледа упућен на интерно одељење ОБ Пријепоље, док су три пацијента транспортована на Инфективно одељење ОБ Ужице. Остали пацијенти са прописаном терапијом и датим саветима упућени су на кућно лечење.

У Општој болници у Ужицу је према последњим подацима смештено је 90 пацијента, 27 више у односу на претходни дан. На интензивној нези је њих 25, од којих  је 9 на респиратору. У Ковид болници у Kрчагову смештена је укупно 141 особа, док се у изолационом одељењу Опште болнице Ужице у Пожеги налази 67 пацијента.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *