Други Јадовнички ултрамаратон од 26. до 28. августа

Други Јадовнички ултрамаратон од 26. до 28. августа

Други Јадовнички ултрамаратон у Пријепољу ће окупити скоро 200 учесника. Све трке почињу у суботу, у јутарњим сатима, а ове године маратонци се могу определити за 5 стаза, различите тежине и дужине.

Други Јадовнички ултрамаратон организују Удружење грађана „Јадовник – оаза нетакнуте природе“ и Клуб екстремних спортова „Фијуљ“ из Пријепоља. Завршено је маркирање стаза а ове године манифестација ће трајати три дана.

fotk ajadovnik 1
Милица Јоксимовић, председница КЕС „Фијуљ“

„Долазак такмичара и додела стартних пакета планирано је за 26. август, 27. августа крећу и завршавају се све трке, а 28. августа ће бити додељене медаље и организован свечани ручак“ каже председница КЕС „Фијуљ“ Милица Јоксимовић.

Учесници маратона моћи  ће да се определе за једну од пет такмичарских стаза – једну више у односу на први Јадовнички ултрамаратон. Нова је екстремна стаза „Мате“, уведена у част и сећање на Живорада Матовића Мата, једног од покретача маратона и Клуба екстремних спортова „Фијуљ“, каже Милица Јоксимовић.

У односу на прошлу годину, учешће на Јадовничком ултрамаратону је пријавило знатно више такмичара – укупно 194, из осам земаља.

Основни циљ јадовничког маратона је промоција планине Јадовник и кањона реке Милешевке што је и један од циљева удружења „Јадовник – оаза нетакнуте природе”.

ekstremna-trka

Свеукупни победник првог Јадовничког ултрамаратона Рус Владимир Кот најавио је своје учешће и ове године, али на екстремној стази Мате, која је дугачка 32 километра и има укупне успоне од 2680 метара. Остале стазе су дугачке 11, 66, 22 и 11 километара.

Подели на мрежама

Повезани чланци