Дружење основаца са писцем Душком Домановићем: читање је забавна и паметна ствар

Дружење основаца са писцем Душком Домановићем: читање је забавна и паметна ствар

У оквиру Дечије недеље, Библиотека „Вук Караџић“ организовала је за два одељења четвртог разреда Основне школе „Владимир Перић Влатер“ дружење са писцем Душком Домановићем. Током радионице закључено је да је читање књига одличан  начин да се деца сачувају од свих изазова које носи савремено време.

Писање књига за децу за Душка Домановића је бег од стварности и разговор са малим собом. Баш та вештина неопходна је свима како би превазишли проблеме које са собом доноси одрастање.

Тешко је вратити се на ниво дечије невиности, колико год ми сами себи постављали тај идеал. С друге стране, кад се нешто научи и сазна о животу, онда је на неки начин лакше поново бити дете – истиче писац Душко Домановић.

Дружење са писцем деца су оценила као врло корисно.

Научио сам да је читање много забавна и паметна ствар, да могу много лепо да маштам уз помоћ књига. Такође, много волим да читам и прочитао сам доста књига – каже Илија Илић.

Миња Средојевић такође каже да много воли да чита и додаје:

Издвојила бих књигу „Леси се враћа кући“, јер је то један од најемотивнијих и најтужнијих књига које сам прочитала.

Љубав према књигама гаји и Дарија Буквић.

Ја не волим да проводим време на телефону, више волим да читам књиге и неке песме. Чак некада и сама покушам да смислим неку песму.

Овогодишња Дечија недеља обележава се под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију и под слоганом „Велико срце деце Србије“.

Подели на мрежама

Повезани чланци