Две нове групе у вртићу „Дуга“ – примљено 45 малишана са листе чекања 

Две нове групе у вртићу „Дуга“ – примљено 45 малишана са листе чекања 

Две нове вртићке групе отворене су у објекту Дуга у ПУ „Миша Цвијовић“ . У групе је примљено 45-оро  деце са листе чекања. У овој предшколској установи истичу да је за две године у четири објекта отворено укупно 15 нових вртићких група.

У најстаријем објекту предшколске установе у Пријепољу отворене су још две вртићке групе. Мешовиту јаслену групу похађа двадесеторо малишана од једне до три године, док је у мешовиту васпитну групу уписано 25-оро деце узраста од три до пет година.

Ово су две од укупно 15 група које смо отворили у последњих две године, где смо негде око 350–оро деце уписали мимо редовних конкурса. Запослили смо око 35 нових радника. И даље постоји мала листа чекања, а са отварањем новог вртића које очекујемо идуће године нећемо имати листу чекања и једна смо од ретких општина која има поподневну смену – истиче директорка ПУ „Миша Цвијовић“ Виолета Тошић.  

Почетак изградње новог вртића најављује се још од септембра ове године, али камен темељац још није званично постављен.

Ми смо имали најаву да долази министарка просвете, али није због њених обавеза. Очекујемо је ових дана и постављање камена темељца – додаје Тошић.

У четири објекта ове установе усписано је тренутно око 1.200 малишана, док ће нови објекат у Бостанима, чије отварање се најављује крајем следеће године, моћи да прими око две стотине деце.

Подели на мрежама

Повезани чланци