Две особе зарaжене корона вирусом у Златиборском округу

Две особе зарaжене корона вирусом у Златиборском округу

У Републици Србији је до 8 часова 19. марта регистровано укупно 97 потврђених случајева инфицираних корона вирусом. Међу новооболелим су и две особе са територије Златриборског округа, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице.

У Републици Србији је до 8 часова 19. марта регистровано укупно 97 потврђених случајева корона вирусом – 14 нових у периоду од 24 сата. Од последњег извештаја од 18 часова, 18. марта до јутрос, тестирани су узорци 46 особа од којих je 8 позитивнo и 38 негативнo на нови корона вирус. У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док je пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

Међу новооболелима су и две особе са територије Златиборског округа. Ову информацију потврдили су нам из Завода за јавно здравље Ужице. Како кажу, ради се о особама са пребивалиштем у Ужицу и Чајетини, који су претходних 14 дана били у иностранстви, у Босни и Херцеговини и Чешкој, а који су имали благу клиничку слику, повишену температуру и сув кашаљ. Они су, након што су резултати тестирања показали да су позитивни на корона вирус, упућени на инфективну клинику Клиничког центра у Београду.У току је епидемиолошко истраживање њихових контаката.

Из Завода за јавно здравље апелују на грађане да је неопходно да се придржавају свих препорука, пре свега одржавања личне хигијене, смањење контаката и поштовање кућне изолације особама којима је препоручена.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *