Екипа “Фолклорашице” скрчкала најбољу рибљу чорбу на Лимским даровима

Екипа “Фолклорашице” скрчкала најбољу рибљу чорбу на Лимским даровима

Екипа „Фолклорашице“ скувала је најбољу рибљу чорбу на манифестацији „Лимски дарови“, од укупно 12  пријављених екипа. За најбољу пријепољску снајку изабрана је Јасмина Симовић из Зајечара, док је титулу најбољег пријепољског зета понео Прибојац Сенад Кулоглија.

Бројне су асоцијације на помињање манифестације „Лимски дарови“, пре свега рибља чорба и бирање најбољег пријепољског зета, а од 2021. године и снајке. Иако је у основи такмичарског карактера, ипак је добро дружење оно на чему гради имиџ једна од ретких градских манифестација, која је први пут одржана пре 19 година. И ове године, крчкале су се и бирале најбоље и најгоре рибље чорбе. Према оцени жирија, најбољу рибљу чорбу припремила је екипа „Фолклорашице“.

Окупили смо се после 10 година уз помоћ мог друга Луке Видаковића који је сад члан фолклора, да наставимо ту традицију, да се дружимо и веселимо – истиче један од чланова екипе Адмир Халиловић.

Лука Видаковић пре проглашења победника, није желео да открије тајну доброг укуса победничке чорбе.

Рецепт за рибљу чорбу смо ми смишљали, имамо неку нашу тајну. Жири ће одлучити да ли то ваља или не ваља, али нама је дружење најбитније.

Позицију другопласиране екипе од прошле године и овај пут је задржала екипа „Путеви“.

Потрудили смо се око рибље чорбе, имамо различите рибе. Што се тиче зачина, имамо неке специјалне, можда и боље него остали – самоуверено истиче Предраг Машојевић.

Треће место припало је екипи „Два бела голуба“.

Кад смо били у средњој школи долазили смо, тада су биле прве манифестације. Сад, иако већина нас не живи у Пријепољу, потрудимо се да дођемо и да се окупимо током лета. Волимо да смо поред Лима и у нашем граду и надам се да ће ова лепа манифестација потрајати још дуго – каже Синиша Свичевић.

Процена организатора била је и да је највеселија екипа на манифестацији била из фирме „МДГ“.

Први пут учествујемо као ова екипа, мада је више нас учествовало више пута. Мени је ове године некако посебно задовољство да први пут са колегама дођем ту. Ми наравно очекујемо прво место, јер глупо је улазити у такмичење а не очекивати да победиш. Али, нама је примарно дружење – још једном потврђује Владимир Даниловић.

За најоригиналније име награђене су „Златарске снајке“.

Што се тиче Косатице и овог краја, спремиле смо јагњетину и рибу на таландари, пасуљ чорбу са сланиницом. То је онако традиционално. Рибља чорба је нешто на шта се људи у овим крајевима навикавају – примећује Биљана Борисављевић Васиљевић.

Додељена је и награда у категорији најгоре спремљене рибље чорбе.

Ми смо сви ту Пријепољци, има нас 7-8 чланова. Учествујемо за награду наравно. Пре две године смо освојили награду као највеселија екипа – каже Радош Пушица.

Екипи „Само да смислимо“ придружили су се и пријатељи из Новог Пазара, који обећавају да ће из Пријепоља понети само лепе успомене, иако нису освојили неку од награда.

Мени је част и задовољство, први пут смо овде. Био сам у Пријепољу више пута у пролазу, никада нисам свратио да видим овакву природу и лепоту. Дошли смо да видимо какви смо кувари, а гурмани смо добри, то знамо – кроз смех истиче Данило Драговић из Новог Пазара.

И ове године бирали су се најбољи пријепољски зет и снајка.

Долазим из Зајечара, у Пријепољу сам већ 25 година. Драго ми је да се неко сетио и да је препознао мој труд и рад. Иначе, имамо сеоско туристичко домаћинство на Каменој Гори и ту нам долазе туристи из свих крајева. Радимо на томе да промовишемо Пријепоље на најбољи начин – каже четврта по реду награђена пријепољска снајка на манифестацији Јасмина Симовић.

Најбољи пријепољски зет Сенад Кулоглија ожењен је Пријепољком 14 година.

Након толико година све је супер – истиче он.

Четврту годину за редом „Лимске дарове“ организују три младе жене, чланице истоименог друштва.

Најбитније је да нас три волимо ову манифестацију и због те љубави према њој и граду, ми се увек враћамо томе да је наново организујемо сваке године – каже Милена Чичић из Друштва „Лимски дарови“.

За атмосферу и музички програм ове године побринуо се бенд La Camppanela. Овогодишњи Лимски дарови одржани су уз подршку Општине Пријепоље, Туристичке организације, Дома културе и спонзора.

Подели на мрежама

Повезани чланци