Екипа „Мењачница Еуро Мецо-трговина ЕМ ДE“ победник 19. издања Летње лиге Бродарево

Екипа „Мењачница Еуро Мецо-трговина ЕМ ДE“ победник 19. издања Летње лиге Бродарево

На спортским теренима „Јалија“ у петак је завршено 19. издање Летње лиге Бродарево у малом фудбалу, коју пуних 20 година заједнички организују Фудбалски клуб „Јасен“ и Месна заједница Бродарево, уз подршку општине Пријепоље. Титула победника овогодишњег турнира припала је екипи „Мењачница Еуро Мецо – Трговина ЕМ ДЕ“ из Бродарева, која је била састављена од играча из Новог Пазара. Они су у финалу савладали прошлогодишњег вицешампиона, екипу „Сутивана“ из Бијелог Поља минималним резултатом 1:0.

Након 11 дана и 36 одиграних утакмица спуштена је завеса на још једно издање Летње лиге Бродарево. За титулу 19. победника једног од највећих турнира у малом фудбалу у региону ове године борило се 16 екипа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Имали смо веома квалитетан турнир ове године, као и свих претходних година. Изузетно квалитетан фудбал се играо, јер овде нема места за рекреативце. Генерално, ми смо успоставили неке стандарде па нам долазе најбоље екипе из свих градова у окружењу – задовољан је члан Организационог одбора Летње лиге Бродарево Миланко Новковић.

На овогодишње издање Летње лиге поносан је и Едиб Жиговић.

Публика је вечерас дошла у великом броју и показала какв је био турнир. То је најлепша слика овогодишње Летње лиге. Мислим да је било феноменално. Без иједног малог инцидента је прошло све, што ме највише радује… фер и коректно уз дружење – каже Едиб Жиговић, такође члан Организационог одбора Летње лиге.

Завршно вече турнира, које је збох најављених временских неприлика одржано дан раније од планираног, било је веома занимљиво. Након полуфиналних утакмица, одмах је уследила утакмица за треће место, у којој су се састале две бродаревске екипе – „Мистик“ и прошлогодишњи победник „Минимал“. Изузетно борбена и неизвесна утакмица завршена је нерешеним резултатом 4:4, да би након извођења пенала успешнији били играчи „Минимала“. Њима је припао чек на 150 хиљада, док је пораженој екипи припало 15 хиљада динара.

У финалу су снаге одмериле две екипе које су показале највише на овом турниру – „Мењачница Еуро Мецо – Трговина ЕМ ДЕ“, састављена од играча из Новог Пазара и прошлогодишњи финалиста „Сутиван“ из Бијелог Поља. У веома тврдој утакмици са добрим одбранама успешнији су били у играчи бродаревске екипе који су славили резултатом 1:0. Њима је припао пехар и чек у износу од 450 хиљада динара, док је пораженој екипи припало 270 хиљада.

Ово је један од већих турнира у Србији са стварно предивном публиком где се окупило више од хиљду људи. Одлична је атмосфера. Част и задовољство је учествовати на оваквим турнирима исваке године се радо одазовемо позиву за учешће на Летњој лиги Бродарево – каже Елдин Реџовић из победничке екипе „Мењачница Еуро Мецо-трговина ЕМ ДЕ“.

Елдину Реџовићу, коме је ово седмо учешће на овом турниру, припало је и признање за најбољег играча турнира. За најбољег голмана проглашен је Марко Дробњак из екипе „Сутиван“, док је најбољи стрелац Адис Балија из „Минимала“. Награда за фер плеј припала је екипи „Прушке“. У име општине Пријепоље, која свих ових година подржава Летњу лигу, присутне је поздравила заменица председника Самира Ћосовић.

С обзиром да летња лига у малом фудбалу није само спортски догађај и није само спортско надметање, сматрам да та подршка мора бити и знатно већа и значајнија у неком будућем периоду. Не мислим само на финансијсу подршку, већ на подршку у сваком смислу. Делим задовољство свих вас на овом терену због атмосфере, због спортског духа, фер игре и свега онога што можемо вечерас да видимо – истакла је заменица председника Општине Пријепоље Самира Ћосовић.

Чињеница да је током целог турнира, а посебно током финала посећеност била више него добра још једном је доказала да је Летња лига за Бродаревце, посебно оне који живе у иностранству, много више од турнира у малом фудбалу.

Ми смо од прошле године променили термин зато што у једној немачкој покрајини одмори крећу око 24. јула, док смо свих ранијих година почињали око 15. јула.Сада смо на њихов захтев померили тај почетак и то је испало као пун погодак тако да смо свако вече имали велику посећеност и они су нам јако захвални на томе, а са друге стране они су нам вратили са појачаним спонзорством – каже Миланко Новковић.

У години када се обележавају две деценије од оснивања, Летње лига Бродарево имала је рекордан буџет, који је износио 1.415.000 динара.

Из године у годину подижемо све на један већи ниво и што се тиче наградног фонда и свих осталих награда. Пробаћемо и даље да то подижемо, да награде буду још веће, да можда мало и дуже траје, али и да дође више екипа из Србије, јер ово је једина манифестација која се одржава у Бродареву када долази наша дијаспора и окупља велики број људи – обећава Едиб Жиговић

Завршно вече била је прилика да се уруче захвалнице спонзорима и донаторима који из године у годину помажу одржавање ове манифестације и без којих Летња лига Бродарево не би могла да опстане све ове године.

Подели на мрежама

Повезани чланци