Екипа  „Смајли“ из Ивањице победник 7. Меморијалног турнира “За Ивану и Саја“

Екипа  „Смајли“ из Ивањице победник 7. Меморијалног турнира “За Ивану и Саја“

Уручењем пехара и медаља најбољим екипама и појединцима у суботу је завршен 7. Меморијални турнир у баскету 3 на 3 „За Ивану и Саја“, који је ове године одржан у оквиру обележавања Дана општине. Победнички пехар и чек на 80 хиљада динара отишао је у руке екипе „Смајли“ из Ивањице која је у драматичном финалу савладала домаћу екипу „Семче и другари“.

За титулу победника 7. Меморијалног турнира „За Ивану и Саја“, за ове године борило се 12 мушких екипа из Пријепоља, Ивањице и Прибоја, мада их се пријавило дупло више. До финала, коме су претходиле веома квалитетне четвртфиналне и полуфиналне утакмице, дошле су две најбоље екипе: „Смајли“ из Ивањице и екипа „Семче и другари“ састављена од искусних пријепољских кошаркаша који су у мало промењеном саставу прошле године освојили прво место.

Квалитет турнира је на заиста високом нивоу што се ми из организације нисмо надали да ће тако бити. Сваке године померамо организацију на један виши ниво. Следеће године, на основу разговора са челним људима општине Пријепоље, турнир ће највероватније трајати четири дана како би било простора за све екипе које буду желели да учествују – најављује организатор турнира Иван Голубовић.

У веома узбудљивом финалу виђена је занимљива партија, у којој се победник није знао до самог краја. Нијансе су пресудиле да успешнији буду Ивањичани, који су заслужено славили и освојили награду од 80 хиљада динара. Члан победничке екипе Огњен Стојановић добио је признање за најбољег играча турнира.

Други пут смо учесници на турниру. Прошли пут нам је прво место измакло у финалу. Ове године смо се стварно потрудили. Честитао бих момцима. У питању је веома озбиљна екипа. Стварно је било једно озбиљно, мушко финале. На крају, на нашу срећу ми смо победили – пренео је утиске одмах након финала најбољи играч турнира Огњен Стојановић.

Друго место и чек на 30 хиљада динара припао је екипи „Семче и другари“. У борби за треће место екипа „Лим 3×3“ била је боља од екипе „Горња Дренова“ и они су награђени са 10.000, односно 5.000 динара.

Од самог почетка овог турнира сам овде. Резултат је као и сваке године у другом плану. Сви смо овде победници. Играли смо против једне квалитетне екипе, која је физички веома јака и уиграна. У некој егал завршници смо изгубили, а могли смо да преломимо меч негде половином утакмице. Међути, шта је ту је. Све је то спорт. Момци су заслужено победили. Честитам им и видимо се и следеће године – истакао је Сеад Хаџифејзовић из екипе „Семче и другари“.

Треће место освијила је екипа “Лим 3×3”.

Ми смо сви овде момци који тренирамо кошарку. Играмо кошарку цео живот. Турнир је био јако квалитетан, лепо организован. Све је било на месту, судије и све остало. Наш износ је отишао у хуманитарне сврхе. Мислим да је то и сврха овог турнира управо у томе – каже Демир Јусовић из екипе „Лим 3×3“.

Меморијални турнир „За Ивану и Саја“ већ седму годину се организује у знак сећања  на раднике Туристичке организације Пријепоље Ивану Ракоњац и Сафета Саја Планића, који су трагично настрадали у саобраћајној несрећи пре осам година.

Могу рећи да су они били врло успешни у свом послу и раду, да су живели кратко, али да су оставили велики траг и добре резултате. 2014. године на Сајму туризма у Крушевцу освојили су прву награду за промоцију туризма у Пријепољу. Други резултат овог турнира јесте тај што траје седам година и што окупља доста такмичара. Има и регионални карактер што је знак да ће овај турнир још дуго трајати да је ово прави погодак то што се организује сваке године – каже Иванин отац Драгиша Ракоњац.

Покровитељ турнира је Општина Пријепоље, а наградни фонд, пехаре, медаље и мајице обезбедила је Туристичка организација Пријепоље.

Са овим турниром као и са акцијом добровољног давалаштва крви , коју смо покренули те године када се несрећа и догодила желели смо да постигнемо управо ово што се кроз године и постигло , а то је да се сачува од заборава двоје наших колега који су имали огроман туризам за развој туризма у Пријепољу. Мислим да је то успешно и реализовано. Турнир расте и све је посећенији што се тиче публике, али и екипа – сматра Драгана Вараклић из Туристичке организација Пријепоље.

Турнир је завршен на најлепши могући начин. Наиме, три екипе из Пријепоља, које су освојиле друго, треће и четврто место, одрекли су се својих новчаних награда које ће уплатити за лечење малог Михајла Орешчанина.

Подели на мрежама

Повезани чланци