Елма Мемовић – ученица генерације медресе у Пријепољу

Елма Мемовић – ученица генерације медресе у Пријепољу

Пошто нема неки посебан хоби, Елма своје слободно време најчешће проводи читајући Кур’ан. Током четворогодишњег школовања у медреси била је водитељка више програма и приредби, а својом посвећеношћу учењу и најбољим оценама, стекла је и престижну титулу ђака генерације.

Још од малена сам желела да научим више о исламу. Чула сам за постојање медресе, дошла, обишла ту школу и пошто ми се свидео начин рада, али и породична атмосфера која влада у овој образовној установи, одлучила сам се да је и упишем. То је школа која нуди гимназијске предмете, а поред тога има и исламске предмете. Након наставе, све се скупимо у спаваонама, заједно причамо, шалимо се, наравно учимо, али и шетамо градом кад имамо право на излазак – каже Елма Мемовић, ученица генерације „Бакије – хануме“ медресе.

Звање ученице генерације мотивише је да и у наставку свог школовања улаже изузетан труд и напор како би остварила најбоље резултате.

Ако Бог да, ускоро ћу у Турској уписати исламски факултет. Ишла сам на разговор у Приштину, па за око мјесец дана би требало да добијем и званичну потврду о упису. Одлучила сам се да студирам на овом факултету јер придајем велику пажњу исламу, а требало би да студирам у Бурси – прецизира Елма.

Елмине пријатељице и професори за њу имају само речи хвале.

Елма је стално нешто радила, била активна на часовима, није дозвољавала себи да јој се нагомила градиво. Увек је водила рачуна да научи нешто ново – не само оно што се тиче школе, већ и других ваннаставних активности – истиче њена другарица из разреда Есмера Граца.

Директор „Бакије – хануме“ медресе др Надир Дацић каже да је свих 12 девојака које су завршиле медресу ове године било изузетно.

И када је у питању учење и када је у питању вадање, Елма је пример једне честите, чедне, вриједне, радне и образоване дјевојке муслиманке – каже Дацић.

Елма истиче да ће јој знања стечена у медреси свакако служити и у наставку школовања, али да ће јој увек несостајати породична атмосфера која влада у овој васпитно-образовној установи.

Подели на мрежама

Повезани чланци