Емир Ровчанин и Маид Прељевић освојили четири медаље за Пријепоље на МОСИ у Новој Вароши

Емир Ровчанин и Маид Прељевић освојили четири медаље за Пријепоље на МОСИ у Новој Вароши

У Новој Вароши у току су такмичења на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма. Првог такмичарског дана екипа Пријепоља окитила се са четири медаље у атлетици. Два златна одличја освојио је Емир Ровчанин, док је обе бронзе Пријепољу донео Маид Прељевић.

Прву медаљу за Пријепоље Емир Ровчанин је освојио у скоку у вис прескочивши лествицу на висини од 212 центиметара чиме је поставио нови рекорд МОСИ игара. У истој дисциплини Маиду Прељевићу је припало бронзано одличје. Одмах након тога Емир је био најбољи и у троскоку где је, такође освојио златну медаљу са даљином 13,58 метара. И у овој дисциплини бронза је припала Маиду Прељевићу. Солидне резултате остварили су и остали пријепољски атлетичари и атлетичарке, а медаља се очекује и од Армина Синанчевића који наступа у послеподневним сатима.

Сребрну медаљу већ су обезбедили одбојкаши, које очекује финална утакмица и борба за злато. Близу победничког постоља су и кошаркашице и одбојкаши на песку, који се боре за бронзану медаљу, затим одбојкашице које су се већ пласирале у полуфинале као и рукометаши. Иако ће играти у разигравању за пласман од 5. до 8. места велики број бодова пријепољској екипи ће донети пријепољски футсалери, јер је у конкуренцији било више од 20 екипа.

57. МОСИ се завршавају у недељу 24. јула.

Подели на мрежама

Повезани чланци