Епидемиолошка ситуација у Пријепољу се погоршава – за сада без мера Штаба за ванредне ситуације

Епидемиолошка ситуација у Пријепољу се погоршава – за сада без мера Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Пријепоље одржао је другу редовну седницу на којој је, између осталог, разматрана епидемиолошка ситуација у Пријепољу, која се знатно погоршала у протеклих неколико дана. У овом моменту нису донете одлуке или уведене нове мере, али ће се стање пратити.

Разматрање епидемиолошке ситуације у Пријепољу узело је највећи део времена двочасовне седнице Штаба за ванредне ситуације Општине Пријепоље. Представници здравствених установа потврдили су оно што су бројке показивале у минулих неколико дана – број првих прегледа је у сталном порасту, као и број заражених корона вирусом.

Охрабрујуће је што су тренутно клиничке слике лакше, рекао је Владимир Бабић, председник Општине Пријепоље и командант Штаба за ванредне ситуације, али забрињава пораст броја заражених у најмлађој популацији.

Штаб ће пратити ситуацију и, ако се додатно погорша, предузети мере, уколико оне раније не стигну од републичког Кризног штаба, јер се ситуација погоршава у целој Србији. Од чланова општинског штаба чули су се и апели да се вакцинишу они који то још увек нису учинили јер је вакцинација тренутно једини начин да се спречи зараза или, ако до ње дође, има лакша клиничка слика.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци