Ермин Синанчевић на Балканијади поправио лични рекорд за 75 цм

Ермин Синанчевић на Балканијади поправио лични рекорд за 75 цм

Члан Атлетског клуба „Полет“ Ермин Синанчевић на свом првом репрезентативном такмичењу, Балканском првенству за млађе јуниоре и јуниорке у Марибору, поправио је лични рекорд у бацању кугле за 75 центиметара.

Члан Атлетског клуба „Полет“ из Пријепоља Ермин Синанчевић освојио је 6. место у бацању кугле на Балканском првенству за млађе јуниоре и јуниорке, које је за викенд одржано у Марибору.

Био је ово први наступ младог пријепољског атлетичара у дресу репрезентације Србије, који је је заслужио на основу тренутне форме и остварених резултата на недавно одржаном Првенству Србије за млађе јуниоре са на коме је освојио прво место. Иако није успео да освоји медаљу, Ермин је на свом највећем такмичењу до сада поправио лични рекорд за чак 75 центиметара, с обзиром да је у Марибору бацио куглу на даљину од 16 метара и 96 центиметара.

О томе колико је добар резултат Ермин постигао говори чињеница да му је за само четири центиметра измакла норма за учешће на Европском првенству за млађе јуниоре и јуниорке, које ће се од 18. до 21. јула одржати у Банској Бистрици. 

Подели на мрежама

Повезани чланци