ЕС Комерц шампион Новосадског сајма у категорији производа од жита и брашна

ЕС Комерц шампион Новосадског сајма у категорији производа од жита и брашна

На недавно одржаном 89. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду, фирма ЕС Kомерц из Пријепоља понела је титулу шампиона у категорији производа од жита и брашна. Органски производи овог предузећа под препознатљивим брендом ВоЛим добро у људима награђени су са чак 20 признања у различитим категоријама. Успех на сајму потврда је квалитетног и напорног рада свих који учествују у ланцу производње – од сировине до готовог производа.

На овогодишњем 89. Међународном сајму пољопривреде који је окупио више од 1100 излагача из Србије и иностранства, пријепољска фирма ЕС Комерц представила је своје тестенине, пице и пите у категорији органских произвођача.

Традиционални Новосадски сајам је нешто што је после короне био импозантан догађај и све честитке организаторима. Ми смо на том сајму учествовали у категорији производа од брашна и жита. Освојили смо шампионски пехар зато што смо у три поткатегорије имали велике златне медаље и такође број осталих награда је резултат тог шампионског пехара. То је уствари потврда активности и континуитета дуги низ година и ти резултати и победе нису ствар тренутка – истакао је генерални директор фирме „ЕС Комерц“ Бенијамин Хаџалић.

Пут до органског производа је тежак и захтеван и подразумева контролисан процес производње од узгоја житарице, складиштења и прераде до крајњег производа, а да се притом сачува квалитет и препознатљив укус хране овог краја.

Годинама смо радили на едукацији људи и успостављању система да бисмо до овога дошли. Помињали смо и раније да смо једини произвођач из Србије који је на тржишту присутан са органском тестенином. И тај финални производ није лако произвести, а да сачува своју структуру и квалитет. Сировине са овог подручја, овакав начин производње, чување тих традиционалних рецептура и квалитета производа је нешто по чему ми јесмо препознати и нешто што је шанса овог поднебља – објашњава извршни директор фирме „ЕС Комерц“ Џенан Јусовић.  

Органска тестенина од хељде, спелтопита и готова пица, су производи награђени великим златним медаљама на сајму. Начин производње је кључан за квалитет производа.

Оно што нас издваја од осталих је мануфактурна, а не класична индустријска производња. Оно што је друга битна карактеристика је сировинска база, а то су наша подручја, односно храна нашег краја,  што је и мото по ком радимо. И награде нису само наша заслуга већ и наших добављача јер без тих сировина које носе тај икс фактор, производи не би били на овом нивоу и овог квалитета – додаје Хаџалић.

ЕС Комерц је тренутно највећи произвођач готових пица у Србији, а производи бренда „Волим добро у људима“ могу се наћи у скоро свим ланцима маркета широм земље.

Подели на мрежама

Повезани чланци