Европска недеља спорта у Пријепољу окупила више од 120 малишана

Европска недеља спорта у Пријепољу окупила више од 120 малишана

У оквиру Европске недеље спорта, која се од 23. до 30. септембра обележава широм Европе, Пријепоље је било домаћин Школског спортског дана. Уз благослов епископа милешевског Атанасија манифестација је одржана у манастиру Милешева у оквиру обележавање 800 година њеног постојања.   

Европска недеља спорта се организује већ седам година, а у Србији последње четири године. У Србији се ова манифестација традиционално одржава у четири града, а  општина Пријепоље и манастир Милешева по први пут су били једни од домаћина спортског саборовања.

Манифестација је окупила више од 120 малишана, узраста од 1. до 4. разреда из три пријепољске основне школе. Учествовали су на културно-историјској радионици у оквиру које су обишли манастирску ризницу и слушали о културном, верском и историјском значају манастира. Затим су, на три полигона, учествовали у плесној и атлетској радионици и у игри Штапа и канапа. Циљ је да се деца подстичу на бављење спортом.

Свечаном отварању присуствовали су представници локалне самоуправе,Савеза за школски спорт и Спортског савеза Пријепоље, а добродошлицу малишанима пожелео је епископ милешевски Атанасије.

Европску недељу спорта организује Савез за школски спорт у сарадњи са Олимпијски комитетом Србије и Министарством спорта и омладине.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци