Фестивал аматерских позоришта Србије од 27. маја у Дому културе Пријепоље

Фестивал аматерских позоришта Србије од 27. маја у Дому културе Пријепоље

Да ли интересовање за аматерско позориште опада у региону, или је у питању нешто друго, тек програм Фестивала аматерских позоришта Западне Србије, који се традиционално одржава у пријепољском Дому културе, одавно није био краћи. За такмичарски део фестивала пријављене су само четири представе, што је најмањи број од када фестивал постоји.

Фестивал ће отворити представа Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље „Омер и Мерима“, у којој наступају запослени у Дому културе и млади чланови Фолклорног ансамбла ове установе. Адмира Хамидовић, директорка Дома културе Пријепоље, каже да је ово био једини начин да се очува Вечерња сцена, јер није било довољно заинтересованих за учешће у раду Аматерског позоришта. Запослени у Дому нису хтели да дозволе да установа која је домаћин фестивала нема своју представу, а ово је можда рецепт и за друге установе културе у региону, каже Хамидовић.

Уз домаћу представу, на Фестивалу ће се такмичити Аматерско позориште Дома културе „Јован Томић“ из Нове Вароши са представом „Протуве пију чај“, затим представа „Атентат“ Аматерског позоришта „Књаз“ из Пожеге, а последња представа у такмичарском делу биће „Доктор Молијер“ Позоришта „Раша Плаовић“ из Уба. Иако већина глумаца и глумица из Пријепоља нема искуства, Иван Томашевић Жућа, који је режирао „Омера и Мериму“ сматра да ће бити равноправни са искуснијим колегама и колегиницама.

У ревијалном делу фестивала биће изведена представа у професионалној продукцији ЈУ Центра за културу Пљевља под називом „Куку мајко“ док ће у завршној ноћи, у част награђених, бити одиграна представа „Има нешто што би требало да знаш“ у продукцији Театра Нови Балкан и Позоришта „Славија“ у којој играју: Милош Лаловић, Милица Јанкетић, Маја Николић и Бојан Кривокапић.

Подели на мрежама

Повезани чланци