Фестивал аматерских позоришта Западне Србије од 27. маја у Пријепољу

Фестивал аматерских позоришта Западне Србије од 27. маја у Пријепољу

Фестивал аматерских позоришта Западне Србије једанаести пут ће се одржати у пријепољском Дому културе од 27. маја до 9. јуна. Пријепољској публици ће бити понуђено девет позоришних представа, шест у такмичарском и три у ревијалном делу.

Фестивал аматерских позоришта Западне Србије у петак ће отворити представа домаћина „Перон за сутра“ у извођењу Омладинске сцене аматерског позоришта Дома културе Пријепоље. Такмичарски део трајаће до 3. јуна до када ће пријепољска публика моћи да погледа и позоришна остварења из Љубовије, Пожеге, Прњавора и Уба.

То је укупно девет представа, од којих је шест у такмичарском и три представе у ревијалном делу. Реч је о три професионалне представе ове године са којим а ћемо мало освежити фестивал и дати му једну озбиљнију ноту. У понедељак, 6. јуна моћи ћемо да погледамо професионалну представу која је рађена у продукцији Културног центра из Пљеваља. Реч је о представи „Просидба и медвед“. Након тога, 8. јуна биће изведена представа „Досије и Доситеј“. То је представа за децу и биће одиграна у Малој сали Дома културе са почетком у 12 сати. Све остале представе биће одигране у 20 сати. И 9. јуна је планирано завршно вече, када ће бити одиграна представа у част награђених. Реч је о музичко – поетском кабареу Микија Дамњановића „Чезнем да вам кажем“ у којем, осим њега, учествују и сопран Наташа Радуловић, пијаниста Павле Јоксимовић, а као специјални гости ће се појавити Мина Лазаревић и Стеван Пиале – каже директорка Дома културе Пријепоље Адмира Мостарац.

На завршној вечери биће додељене награде. По оцени селектора фестивала, бираће се најбоља представа, режија, сценографија, костимографија и најбоља глумачка остварења у мушкој и женској конкуренцији, као и најбољу дебитант.

Ове године селектор Фестивала је Владимир Цвејић, испред Савеза аматера Републике Србије. Ми смо ове године, с обзиром да имамо девет представа, од којих су три професионалне одлучилда да наши суграђани могу да купе фестивалске улазнице по цени од 1.000 динара што је, сматрам, једна повољна цена у односу на број представа које су укључене у фестивалску карту – истакла је Адмира Мостарац које се унапред захвалила свима онима који на овај начин подржавају рад Дома културе и афирмацију аматеризма у општини Пријепоље.

Као и прошле године Фестивал аматерских позоришта Западне Србије подржало је Министарство културе и информисања износом од 500 хиљада динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци