Финалне припреме за премијеру представе „Омер и Мерима“

Финалне припреме за премијеру представе „Омер и Мерима“

Премијера представе аматерског позоришта Дома културе „Омер и Мерима“ биће одиграна у четвртак 23. маја на Великој сцени. Представа је рађена по тексту Стевана Пешића и Мирослава Беловића, у адаптацији и режији Ивана Томашевића Жуће. Проверили смо како теку последње припреме пред премијерно извођење.

Улоге у представи „Омер и Мерима“ тумаче запослени у Дому културе и млади људи из Фолклорног ансабла ове установе. Ово није била досадашња пракса, али је низ околности утицао на то да се у глумачким водама опробају и они који раније нису помишљали на то.

Аматеризам сам по себи није нужда. ве године нам се распала Вечерња сцена, а ми нисмо хтели да дозволимо да сами организујемо Аматерски фестивал позоришта Западне Србије, а да ми као домаћини немамо своју представу. Ми смо се као колеге договорили у две речи „хоћемо ли – хоћемо“ – прича директорка Дома културе Пријепоље Адмира Хамидовић о изазовима током припремања представе у којој игра улогу Омерове мајке Исмете.

Главни ликови представе су Омер и Мерима, младић и девојка који су се заволели, упркос статусним разликама. Прича о двоје младих, Омера из богате породице и Мериме из сиромашне породице, прича је о несрећној љубави. Протекла три месеца глумачка екипа је предано радила на томе да сваку емоцију што боље пренесу на сцени.

Премијера представе „Омер и  Мерима“ заказана је за четвртак, 23. мај, у 20 часова. Карте се већ налазе у продају по промотивној цени од 200 динара.

Погледајте видео прилог:

Подели на мрежама

Повезани чланци