Фирма „Јоновић градња“ наставља радове на изградњи парка и излетишта на Равнама

Фирма „Јоновић градња“ наставља радове на изградњи парка и излетишта на Равнама

Другу фазу радова на изградњи парка и излетишта на Равнама радиће грађевинска фирма „Јоновић градња“ из Пријепоља, која је била и једини понуђач на расписаној јавној набавци. Радови, који би требало да почну крајем августа, коштаће 3.850.000 динара. Предвиђени рок за завршетак је два месеца.

У другој фази радова планирано је постављање девет дрвених надстрешница са клупама, изградња два мокра чвора са две женске и две мушке кабине, постављање четири бетонска роштиља и пластичне цистерне за воду запремине 8000 литара. Завршетком ових радова, једно од најлепших и најближих излетишта у општини Пријепоље коначно би требало да буде приведено намени и да добије управљача, који ће водити рачуна о њему. Оно што је до сада изграђено зарасло је у траву, па се игралишту за децу тешко може прићи, а на неколико места је разбацано смеће.

Прва фаза уређења излетишта Равни завршена је крајем 2019. године. Друга фаза требало је да буде завршена до 20. маја 2020, међутим због пандемије корона вируса Министарство трговине туризма и телекомуникација које финансира овај пројекат у претходне две године није расписивало јавне позиве за ове намене.

У првој фази урађена је ограда у дужини од 300 метара као и летња позорница, дефинисане позиције стаза. које су насуте тампоном и ограђено је дечије игралиште са мобилијаром за игру, као и улаз са рампом за особе са инвалидитетом. Прва фаза радова  коштала је 1.900.000 динара и такође је била поверена фирми „Јоновић градња“.

Подели на мрежама

Повезани чланци