ФК „Јанг Старс“ у Пријепољу промовише grassroots фудбал

ФК „Јанг Старс“ у Пријепољу промовише grassroots фудбал

Фудбалски клуб Јанг Старс из Пријепоља у петак организује семинар намењеном фудбалским радницима и родитељима на тему grassroots фудбала, а у суботу турнир за дечаке старости до 13 година, на коме ће учествовати млади фудбалери Партизана, Новог Пазара, Полимља и Јанг Старса.

Предавање о grassroots фудбалу одржаће проф. др Мунир Таловић, предавач на Факултету спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву и директор Центра за едукацију Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, иначе пореклом Пријепољац. Ово је велика част и прилика за заинтересоване да науче доста корисних ствари о тренерском раду са децом и фудбалу за све, каже Емир Хамзић из ФК „Јанг Старс, које организује семинар и фудбалски турнир, под покровитељством Општине Пријепоље и у сарадњи са ФК „Полимље“.

Предавање ће се одржати у сали за састанке Општинске управе у петак у 17 сати а већ наредног дана на Градском стадиону одржава се турнир по принципима grassroots фудбала. На турниру ће ућествовати млади фудбалери, старости до 13 година, из фудбалских клубова Партизан, Нови Пазар, Полимље и Јанг Старс. Играће свако са сваким, утакмице су подељене у четвртине од по 15 минута а све је подређено принципу да сви играју. Резултати ће бити у другом плану а медаље су обезбеђене за све учеснике турнира јер је битно да сви буду победници, рекао је Хамзић.

„Данас је богатство кад видимо децу да играј фудбал, кошарку или било који други спорт. За нас тренере је битно да су они на неком здравом путу и да се баве спортом, а ми ћемо све урадити да буду срећни и задовољни“, каже Хамзић.

Турнир ће се одиграти на Градском стадиону у суботу, 3. јуна, а почетак је, са првобитно планираних 10 сати, померен за 9 часова, због путовања гостију.

Подели на мрежама

Повезани чланци