Фочанке освојиле 23. Меморијал „Ферид Мезилџић – Фара“

Фочанке освојиле 23. Меморијал „Ферид Мезилџић – Фара“

Одбојкашице „Маглића“ из Фоче победнице су Меморијалног турнира „Ферид Мезилџић Фара“, који је у суботу по 23. пут  одржан у Сали Пријепољске гимназије.

Меморијални турнир „Ферид Мезилџић Фара“ ове године је окупио четири екипе из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. За титулу победника борили су се „Рудар“ из Пљеваља, „Слобода С“ из Чачка, „Маглић“ из Фоче и домаћин турнира, екипа „Трендтекса“.  

У полуфиналу одбојкашице „Рудара“ су добиле „Трендтекс“ са 2:0, док „Маглић“, такође са 2:0 добио Слободу из Чачка. Виђена је занимљива одбојка, поготово у утакмици за треће место, где смо изгубили од Слободе тесним резултатом 2:1. Занимљиво је било и у финалу где је „Маглић“ био бољи од „Рудара“, такође са 2:1 – преноси нам утиске тренер ОК „Трендтекс“ и организатор турнира Денијал Мезилџић.

Овај турнир већ 23 године чува успомену на чувеног спортисту, тренера и професора физичког васпитања – једног од оснивача женске одбојке у Пријепољу Ферида Мезилџића. Породици и пријатељима много значи што се овај турнир, без прекида, одржава дуже од две деценије иако је из године у годину све теже.

Није мало 23 године организовати овакав турнир. До пре неколико година овај турнир је био међу најјачим у Србији. Међутим, са тренутним финансијским средствима не можемо да зовнемо јаче екипе, а са друге стране зовемо екипе где је Ферид радио и где је оставио велики траг од Чачка, преко Фоче до Пљеваља. Мислим да су гледаоци имали шта да виде, јер то је јуниорски узраст који се такмичи у конкуренцији сениорки тако да је било доста омладине, а било је и доста гледалаца што ми је посебно драго – каже Мезилџић.

За две године меморијални турнир ће обележити вредан јубилеј, четврт века постојања. Жеља породице је да се он подигне на виши ниво, јер сматрају да због резултатиа, које је иза себе оставио, Ферид Мезилџић то свакако заслужује.

Планирам да ових дана закажем састанак са представницима општинске управе како бих им предложио како даље и објаснио шта је Ферид био, не само у Пријепољу, већ и у одбојкашкој Србији, а и у Југославији. То је човек који је 80 и неке године био добитник Мајске награде, а знамо да је Мајска награда највеће спортско признање у Србији, а он је то добио у бившој Југославији. Надам се да ће они имати слуха за наше предлоге и да ћемо направити добар турнир, где бисмо довели не само најбоље екипе из Србије, већ и из иностранства – оптимиста је Денијал Мезилџић.

Пехар намењен овогодишњем победнику, екипи „Маглића“ уручио је познати одбојкашки стручњак Горан Нешић, док је прелазни пехар уручила  Феридова супруга Гордана Мезилџић.

Подели на мрежама

Повезани чланци