Фондација “Ана и Владе Дивац”: Расписан конкурс за доделу бесповратних средстава пољопривредницима у Пријепољу

Фондација “Ана и Владе Дивац”: Расписан конкурс за доделу бесповратних средстава пољопривредницима у Пријепољу

Фондација “Ана и Владе Дивац” у сарадњи са општином Пријепоље, расписала је конкурс за доделу бесповратних средстава за развој пољопривредених делатности за најмање 15 младих пољопривредника и пољопривредница, у оквиру Пројекта “Дивац пољопривредни фондови у Пријепољу ”. Подршка у максималном износу до 180.000 динара подразумева набавку стоке, материјала за рад, опреме за развој пољопривредних активности, грађевинског материјала за пољопривредне објекте и сл.

На конкурс Фондације Дивац могу да се пријаве сви заинтересовани који желе да отпочну  или прошире свој посао у вези са пољопривредом, старости од  19-40 година који имају место пребивалишта у општини Пријепоље. Уз ова два услова, потребно је да имају и регистровано пољопривредно газдинство, као и да нису корисници донације по истом основу у претходним  годинама.

Међу основним критеријумима који су наведени за избор корисника су године старости подносиоца пријаве, број чланова домаћинства, особе без сталног запослења  или са примањима које не задовољавају основне потребе домаћинстава.

Kонкурс је отворен до  понедељка  8. јуна ове године. Пријава се може преузети  у Одељењу за локални економски  развој  општине Пријепоље,  као и путем интернета  са  сајта општине Пријепоље и Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *