Формирана комисија за попис и процену штете од поплава (ВИДЕО)

Формирана комисија за попис и процену штете од поплава (ВИДЕО)

Штаб за ванредне ситуације општине Пријепоље донео је одлуку о формирању Комисије за попис и процену настале штете на приватним и пословним објектима. Телефон за пријављивање је 064/1413-981. У нареднима данима утврђиваће се и отклањати оштећења на инфраструктури.

На седници Штаба за ванредне ситуације одлучено је да Центар за социјални рад и Општинска управа формирају стручну комисију која ће обићи поплављене стамбене и пословне објекте на територији општине Пријепоље и извршити попис и процену настале штете.

Председник Општине Пријепоље Владимир Бабић каже да ће се утврдити сва настала штета, а колико ће се моћи помоћи поплављенима зависиће и од државне помоћи. Општина Пријепоље ће свакако искористити своја расположива средства, као што је било и приликом градоносног невремена које је захватило пријепољска села летос.

Почело је и утврђивање штете на путној и другој инфраструктуру, која је такође знатна. Штаб је председника општине овластио да потписује уговоре са правним лицима и издаје налоге за отклањање штете на инфраструктури. Бабић каже да ће се водити рачуна о сваком динару и да неће бити злоупотреба.

Ниво Лима је у повлачењу и данас у 15 часова је био на коти од 202 центиметра у Пријепољу. Максимум је достигао у четвртак, 19. јануара, када је измерено 380 центиметара, за 4 више него 2010. године. Причињена штета је и овога пута огромна, пре свега у приградским насељима али је вода продрла и у велики број подрума у центру града. Данима су на терену екипе ватрогасно-спасилачке јединице са пумпама. Пуне руке посла имају и радници ЈКП „Лим“ јер су обилне падавине запушиле канализациону мрежу на многим местима па је возило за прочишћавање канализације „вома“ на терену непрекидно.

Подели на мрежама

Повезани чланци