Форум заједница за размену информација – предложите тему

Форум заједница за размену информација – предложите тему

Судећи по одговорима и коментарима суграђана и суграђанки који нас прате на друштвеној мрежи Фејсбук, највећи проблем у Пријепољу представља недостатак паркинга, затим следе недостатак или неуређеност инфраструктуре, незапосленост и комунални проблеми – попут паса луталица, дивљих депонија и лоше комуналне хигијене. Како би заједнички још ефикасније указивали и радили на решавању проблема, креирали смо Фејсбук групу под називом „Форум заједница за размену информација“ на којој нам можете предлагати теме.

„Шта најлошије функционише у Пријепољу, а шта би требало под хитно урадити?“ гласило је питање које смо поставили крајем прошле седмице на Фејсбук страници ТВ ФОРУМ. Иако смо о скоро свим проблемима на које сте нам указали извештавали у прошлости много пута, ваши одговори и коментари показују да се ствари тешко или никако не померају са мртве тачке. Проблем недостатка паркинг простора, о чему говорим од оснивања Телевизије Форум, предњачио је у вашим одговорима. Такође, указано је и на друге инфраструктурне проблеме, попут неуређених речних обала, недостатак обалоутврда, лошег водоснабдевање у неким деловима града, као и на то да Пријепоље и даље нема базен или уређено купалиште, где би се потражио спас од летње врелине. У подједнаком броју одговора указано је на незапосленост у нашој општини и одлазак младих људи „трбухом за крухом“ као највећи тренутни изазов. Следе комунални проблеми – пси луталице, лоша комунална хигијена и нередовно одношење смећа, дивље депоније и лоше функционисање локалног превоза.

Смеће, загађивање природе и одлагање смећа где коме падне на памет то мора бити приоритет да се рјеши. Почети кажњавати све идиоте који бацају смеће у природу.
„Цијели кеј поред Лима (од новог моста до ушћа Милешевке и уз Милешевку до вакуфског моста) треба обновити/реновирати. Умјесто бетона (из којег већ трава расте) требало би поставити бетонске коцке, али ангажовати неког искусног мајстора који ће дати гаранцију 20 година…“.
Не функционише ништа. Прво паркинг места, смеће, сеоски путеви као да су из 14. века. Једино што функционише су фотеље представника власти. Срамота“.

Неки од вас су указали и на брзу и небезбедну вожњу у граду, затим на корупцију у јавном сектору и непотизам приликом запошљавања, проблеме у функционисању пољопривреде, као и на недостатак стручних кадрова који би својим знањем и стручношћу допринели бољем животу у Пријепољу. Били је саркастичних и шаљивих коментара, као и оних који предлажу одсељавање у потрази за бољом средином за живот. Свима који су одговорили се захваљујемо, уз обећање да ћемо се и даље бавити свим проблемима наше заједнице.

Све је одлично. Само овако. Само нек се ради. Боље не би ваљало. Онда би народ полудео. Има свега, хлеба, млека, путева, кафана, скенер, народ задовољан. Таман. Само нек се ради!!!!“.
Школовани, образовани и креативни људи... исти такви и на позицијама који креирају културни, социјални и економски живот у Пријепољу. С њима долази и све остало. Овако, следи и даље девастирање.
Предлажем да се под хитно запосле све жене, швалерке, ђеца, браћа и рођаци у државни сектор. Остали алескапут преко Златибора или преко Келебије.
 „Под хитно проширити градско гробље или отворити ново. То нам је најпотребније, да станемо сви без да се гурамо.
Да саобраћајна полиција више борави на путу ка Милешеви. Јер доста породица шета па има људи који претичу или брзо возе, а притом су радови на путу…“.

Како би заједнички још ефикасније указивали и радили на решавању проблема, креирали смо и Фејсбук групу под називом „Форум заједница за размену информација“. Важно нам је да вас још више укључимо у креирање наших медијских садржаја, тако што ћете нам сугерисати теме које сматрате важним. Наш тим ће се потрудити да сазна и објави све битне информације у вези са проблемима и причама на које нам укажете. Тако ћемо унапредити квалитет наших садржаја, прилагодићемо програм вашим интересима и, надамо се, успоставити бољу сарадњу и однос и допринети унапређењу нашег живота и окружења. Зато вас позивамо да постанете део и ове наше и ваше заједнице, где вас, као и на страници ТВ ФОРУМ већ очекује ново питање.

Подели на мрежама

Повезани чланци