Форум жена Пријепоља – 22 године признатог и препознатог рада

Форум жена Пријепоља – 22 године признатог и препознатог рада

Удружење Форум жена Пријепоља на промоцији родне равноправности, оснаживању жена за учешће у јавном и политичком животу и повећању њихове видљивости у медијима ради пуних 22 године. За више од две деценије постојања, Форум жена израсла је у Удружење са два медија и 10 запослених који су реализовали више од 120 пројеката од друштвеног значаја.

Удружење Форум жена Пријепоља основало је 8. новембра 2000. године двадесетак храбрих активисткиња, различитих професија: новинарки, професорки, докторки, које су желеле да допринесу промени патријархалне средине и унапреде квалитет живота жена и родну равноправност.

Форум жена Пријепоља је за ових 22 године израсло у Удружење са 10 запослених и које је реализовало више од 120 пројеката на теме женских људских права, унапређења слободе медија, права националних мањина, особа са инвалидитетом, очувања животне средине, положаја младих и транспарентности јавних институција.

У више од 120 едукативних семинара, радионица и округлих столова, учествовало је више од 3000 жена, новинара и новинарки и представника институција. ТВ Форум произвела је и емитовала на стотине специјализованих тв емисија, док је на порталу Форум инфо постављено више од 5.500 текстова.

Рад и залагање свих запослених у Удружењу је препознат, о чему сведоче бројне професионалне награде у земљи и окружењу и друга признања. Од настанка подршку добијамо из свих сфера друштва, пре свега бројних светских, европских и домаћих организација цивилног друштва, институција, донатора и пријатеља удружења.

Оснажене знањем стеченим током ове 22 године и охрабрене подршком коју добијамо од наших суграђана и суграђанки, настављамо даље у освајање слободе за жене, водећи се крилатицом да је праведно само оно друштво у коме и мушкарци и жене имају једнаке услове и могућности да остваре своје потенцијале.

Подели на мрежама

Повезани чланци