Град направио штету од Виницке до Крушева – испаљено 16 противградних ракета

Град направио штету од Виницке до Крушева – испаљено 16 противградних ракета

Невреме праћено грмљавином и крупним градом погодило је јуче у касним поподневним сатима делове општине Пријепоље. Дејствовано је из три противградне станице и испаљено 16 противградних ракета.

Према речима грађана који су се јавили нашој редакцији град различитог интензитета, падао је у Виницкој, Миљевићима, Крушеву, Скокућу… У неким местима био је величине ораха и ту је причињена највећа штета. Засади малине су претрпели велика оштећења, а страдали су воће и поврће, пре свега млади засади паприке. Било је оштећења и на аутомобилима и крововима кућа.

На градоносне облаке који су донели невреме у Пријепољу, испаљене су све ракете из три противградне станице. Са станице у Думљанима испаљено је шест ракета, из Балића четири, док је са станице на Јабуци деловано са шест ракета.

Најгоре су прошли мештани Велике Жупе и Виницке, где је било велике штете на објектима и воћњацима, а дошло је и до изливања потока. Град величине ораха оштетио је аутомобиле и црепове.

Из Радарског центра у Сјеници рекли су нам да се нове ракете већ допремају у ове станице како би биле спремне за нова дејства, јер се нестабилно време са локалним олујним пљусковима и градом може очекивати у току данашњег и наредних дана.

Подели на мрежама

Повезани чланци