Грађани и грађанке Бродарева четврти дан без воде за пиће

Грађани и грађанке Бродарева четврти дан без воде за пиће

Од понедељка 8. фебруара, грађани и грађанке Бродарева воду из постројења за прераду воде „Росуље“ не могу да користе за пиће због мутноће изнад дозвољеног нивоа, а екипе ЈКП „Лим“ још увек отклањају кварове који су услед временских прилика настали на цевоводима постројења.

У току ноћи између недеље и понедељка вода са изворишта “Мрчковачке реке“ и  изворишта „Режевице“ се нагло замутила и достигла концентрацију мутноће такву да постројење за прераду воде за пиће „Росуље“ није у могућности да пречисти сирову воду  до нивоа од 5 НТУ, колико је дозвољено према Правилнику о хигијенској исправности. Због тога  из ЈКП обавештавају грађане и грађанке Бродарева да се вода не може користити за пиће и спремање хране, већ само за санитарно хигијенске потребе.

У истом периоду  временске прилике изазвале су и хаварије на дистрибутивним цевоводима сирове воде, тако да су екипе ЈKП “Лим” даноноћно ангажоване на евидентирању и отклањању кварова како би се успоставио доток воде до Постројења за прераду воде “Росуље”.

Из ЈKП “Лим“ обавештавају да су обезбедили свакодневно водоснабдевање грађана водом за пиће из цистерни, у временском периоду од 9 до 14 часова.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *