Друштво

Средњошколци с правом незадовољни градским превозом у општини Пријепоље

Još od kada je ostala bez svog lokalnog autoprevoznika u putničkom saobraću, opština Prijepolje muku muči sa gradskim prevozom. Na svojoj koži to su danas osetili srednjoškolci sa Jabuke koji su morali napustiti vozilo u Kolovratu i čekati sledeći prevoz, dok se autobus koji prevozi đake iz Ivanja nije ni pojavio. Kada je u pitanju povratak đaka iz škole, danas se u 13 časova pojavio samo autobus za Brodarevo, dok su đaci koji su čekali prevoz za Ivanje, Seljašnicu i Vinicku morali čekati još sat vremena na autobus u 14 časova ili ići taksijem, jer se njihov prevoz, bez obrazloženja, nije pojavio.

Према речима родитеља, средњошколци који су се јутрос упутили у своје школе у Пријепољу, упркос чињеници да је температура била изузетно ниска, морали су у Коловрату напустити ђачки аутобус који превози ученике и ученице у школу „Михајло Баковић“ у Сељашници.

Диспечер Горан Гогић из предузећа „Јањушевић“ д.о.о, коме је поверен превоз путника у општини Пријепоље, каже да је ово урађено јер је возило имало квар услед изузетно ниских температура, и није се знало хоће ли успети да се од Сељашнице врати до Пријепоља.

Он истиче да је тај аутобус који са Јабуке креће у 6 и 20 ујутру резервисан само за 36 ђака Основне школе у Сељашници, а да средњошколци и средњошколке имају аутобус који полази тачно у 7 сати и у Пријепољу буде пре почетка часова. Гогић каже да је полазак тог аутобуса баш због ђака са 7 и 15 померен за 7 сати, а да ће од сутра кретати у 6 и 55, и апелује на све средњошколце и средњошколке да не иду специјализованим превозом за Сељашницу, стварајући тако непотребну гужву и губећи више од пола сата времена у вожњи, већ да користе аутобус градског превоза, којим без проблема на време могу стићи у школу.

Према речима ђака, јутрос су без превоза остали ученици и ученице који у средње школа путују из Ивања, а кашњења су постала уобичајена појава.

Када је у питању повратак ђака из школе, према званичном реду вожње који стоји на сајту општине Пријепоље, у 13 часова од стајалишта Бостани требало би да крену аутобуси за Сељашницу, Виницку, Ивање и Бродарево.

На време је стигао данас само аутобус за Бродарево, док се преостала три нису уопште ни појавила. Ђаци који су чекали ове аутобусе били су принуђени или да се организују и крену таксијем или да сачекају следећи полазак аутобуса у 14 часова, уз наду да ће се њихов превоз овога пута заиста и појавити.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *