Химна и маске за почетак школске година

Химна и маске за почетак школске година

Почела је нова школска година. У општини Пријепоље све школе раде по уобичајеном режиму, са часовима од 45 минута и уз поштовање епидемиолошких мера. У школске клупе седам пријепољских основних школа, први пут је село и 369 ђака првака.

У ОШ “Владимир Перић Валтер” и ове године је уписан највећи број првака у пријепољској општини – 103. Од тога 93 је у матичној школи, 9 у издвојеном одељењу у Залугу и један у Кучину. Укупно у општини Пријепоље је у први разред кренуло 369 ученика и ученица. Сви ђаци наставу похађају по уобичајеном режиму, без скраћених часова и без поделе по групама.

Директор ОШ “Владимир Перић Валтер” Милинко Мићoвић честита свим ђацима и родитељима полазак у школу, нарочито првацима.

Ради се уз поштовање епидемиолошких мера, како бисмо сачували здравље деце, запослених и родитеља. У нашем интересу и интересу ученика је да настава буде редовна, а не на даљину. Запослени вакцинисани не морају да носе маске, али кад прилазе ученику на ближе од метар морају, исто као и деца што морају да имају маске – каже Мићовић и додаје да је први пут школска година почела интонирањем химне.

Одлуком Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, а на предлог Тима за школу, који чине представници Института “Батут” и Министарства просвете, све школе раде по једном од три предложена модела, у зависности од епидемиолошке ситуације у школи, али и локалној самоуправи. Ти модели подразумевају редовну наставу у школи, наставу по измењеном режиму или потпуни прелазак на наставу на даљину.

Прате се подаци: колико има заражене деце, колико укупно становника и на основу тога се бира модел по коме ће школа радити. Имамо већ сада школе које раде други модел, где деца иду по данима, као што је у Прибоју и Новој Вароши, док има и школа које су потпуно на онлајн настави.

И даље се поштује пракса, која је заживела и пре пандемије корона вируса, да ђаци наставу прате у једној учионици.

Нема мењања кабинетске наставе, већ су у једној учионици, осим на часовима физичког и ми смо донели одлуку на нивоу школе, музичког и информатике.

Све основне и средње школе у општини Пријепоље су почеле школску годину по уобичајеном начину рада, а пратиће се да ли и колико има заражених ученика, као и запослених, и у складу са тим опредељивати модел наставе.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци