Хуманитарни базар у ОШ „Владимир Перић Валтер“

Хуманитарни базар у ОШ „Владимир Перић Валтер“

У оквиру пројекта „Поздрав из Пријепоља“ ученици и ученице трећег разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“ организовали су продајну изложбу ручно рађених сувенира који, из њиховог угла, представљају туристичке потенцијале Пријепоља. Сав приход од продајне изложбе донираће у хуманитарне сврхе.

Сувенири који представљају најзначајније историјске, културне и туристичке симболе Пријепоља и различити ручни радови нашли су се на продајној изложби коју су припремили ђаци трећег разреда ове школе уз помоћ својих учитељица и родитеља, у оквиру тематске недеље посвећене обележавању 194 године постојања најстарије школе у Пријепољу.

Током пројекта „Поздрав из Пријепоља“ трећаци су имали различите активности усмерене на упознавање историје града, рада локалних институција и установа, као и туристичких потенцијала и понуде. Базар је био прилика да покажу само део производа свог рада на пројекту.

Искуство са реализације овог пројекта показују да се овакав  вид наставе нарочито допада ђацима, јер их ангажује и мотивише да усвојена знања примењују и практично, али и да развијају особине попут хуманости и солидарности, пошто ће приход од изложбе донирати у хуманитарне сврхе.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци