Хуманитарни концерт „Заједно у колу“ за Амину Мулагановић

Хуманитарни концерт „Заједно у колу“ за Амину Мулагановић

Фолклорни ансамбли Дома културе Пријепоље и Дома културе „Јован Томић“ из Нове Вароши у петак у Пријепољу организују велики концерт фолклорних игара „Заједно у колу“. Цена карте ће бити добровољни прилог, а сва прикупљена средства биће искоришћена за куповину колица наше суграђанке Амине Мулагановић.

Велики концерт фолклорних игара „Заједно у колу“, који заједнички реализују Фолклорни ансамбли Дома културе Пријепоље и „Јован Томић“ из Нове Вароши је плод меморандума о заједничкој сарадњи који су установе културе из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши потписале почетком ове године.

Ово је неки наш први пројекат који заједно реализујемо тако да ће бити веома интересантно да се заједно представе наш фолклорни ансамбл са својим играма и наши гости из Нове Вароши. Најавила бих овом приликом да смо од стране Министарства културе и информисања подржани за пројекат позоришта који смо назвали „На тромеђи позориште“ којићемо заједно реализовати са домовима културе из Прибоја и Нове Вароши, тако да ћемо у наредном периоду стремити да што више сарађујемо са два поменута дома културе – каже директорка Дома културе Пријепоље Адмира Мостарац.

Концерт ће бити хуманитарног карактера.

Цена карте је добровољни прилог тако да сви који желе да купе карту могу то урадити тако што ће убацити добровољни прилог у хуманитарну кутију. Сва прикупљена средства биће искоришћена за куповину колица за нашу суграђанку Амину Мулагановић како би имала прилику да ове лепе дане проведе напољу – истакла је Мостарац.

На Великој сцени Дома културе Пријепоље смењиваће се различите и добро познате кореографије, које су два фолклорна насамбла припремила за ову прилику, а учесници обећају разноврстан и богат програм.

Генерално ћемо се представити нашим стандардним репертоаром, са кореографијама са којима је наша публика већ упозната. Имаћемо и једну премијеру, а то су игре из новопазарског Санџака, једна потпуно нова кореографија. То су муслиманске игре, које приказују живот муслиманског становништва из Новог Пазара и наших крајева. Наизменично ћемо наступати са нашим гостима из Нове Вароши. Неће бити много кореографија, али ће оне бити квалитетне – каже чланица фолклорног ансамбла Дома културе Пријепоље Софија Ћебеџић.

Надају се да ће доћи што више гледалац.

Ја овом приликом позивам све наше суграђане да дођу на наш концерт. Очекује их један разноврстан програм. Биће ту игре, песме, али и свирке на традиционалним инструментима. Ту ће бити и наши гости из Нове Вароши тако да су сви добродошли и обећавам да ће уживати у лепом програму – поручује члан фолклорног ансамбла Дома културе Пријепоље, фрулаш и двојничар Лука Видаковић.

Концерт је заказан за петак 20. мај са почетком у 20 часова.

Подели на мрежама

Повезани чланци