Хуманост и креативност пријепољских средњошколаца –модна ревија за лечење Јакова Дучића

Хуманост и креативност пријепољских средњошколаца –модна ревија за лечење Јакова Дучића

Традиционална модна ревија, коју Техничка школа организује од 2011. године овога пута је имала хуманитарни карактер јер су се прикупљала средства за лечење шестогодишњег Јакова Дучића из Пријепоља, који болује од спиналне мишићне атрофије. Ревија је била део акције коју су покренули Клуб младих Коловрат и Ученички парламенти Техничке школе, Пријепољске гимназије и Економско-трговинске школе у сарадњи са Музејом у Пријепољу, Предшколском установом „Миша Цвијовић“ и Канцеларијом за младе Пријепоље. 

На хуманитарној модној ревији, ђаци смера „модни кројач“ Техничке школе у Пријепољу, који се школују по систему дуалног образовања, показали су присутнима колико су са својим професорима и професоркама савладали вештине моделовања, кројења и шивења.

Модна ревија ове године има више циљева. Први је промоција текстилства у Техничкој школи, јер ми овом ревијом желимо да кажемо нашим осмацима да у наредној школској 2024/25. години могу да упишу још једно одељење модног кројача по дуланом систему образовања. Други циљ је да се испромовишу ученички радови који су израђени током године на часовима практичне наставе. Трећи, и онај главни и основни хуманитарни циљ због ког смо се окупили данас јесте да пружимо пдршку нашем малом суграђанину Јакову да изађе као победник из ове борбе – поручила је професорка текстилне групе предмета у Техничкој школи у Пријепољу Вања Љујић.  

На ревији је приказано 16 модела свечаних и матурских хаљина које је оцењивао четворочлани жири. Осим креативног умећа и вештина, ова генерација младих средњошколки и средњошколаца показала је и хуманост и солидарност.

Ми ученици из техничке школе, уз подршку Економско-трговинске школе и Гимназије дошли смо овде да дамо на значају емпатији и солидарности и да пружимо помоћ онима којима је то највише потребно у овом тренутку, такође позивамо све грађане да се солидаришу и да укажу помоћ онима којима је потребно – истакла је чланица Ученичког парламента Техничке школе у Пријепољу Елена Глушчевић.

Највише симпатија и овација публике побрале су девојчице из припремне предшколске групе вртића „Маслачак“ у Коловрату које су прошетале креације ђака завршне године смера модни кројач. Из ПУ „Миша Цвијовић“ су најавили да ће хуманитарну акцију наставити и на завршној приредби предшколаца која ће се одржати 30. маја у сали Пријепољске гимназије.

Организоваћемо и даље ову хуманитарну акцију, тако што ћемо штанд са овом кутијом за добровољне новчане прилоге поставити испред у холу када родитељи и други посетиоци буду дошли да гледају наш програм. Па ко и колико буде у могућности донираће новац за даље лечење маленог Јакова Дучића – рекла је главна васпитачица ПУ „Миша Цвијовић“  Тања Свичевић.  

Присутне је стиховима посвећеним Емини Мулагановић и поруком да се добро добрим враћа поздравио и акцију подржао одборник СО Пријепоље Љубинко Бабић, док су програм ревије употпунили музички наступи Андрије Ракоњца на хармоници и пријепољске рок групе „Бели Анђели“. У хуманитарној акцији за лечење шестогодишњег Јакова Дучића до сада је прикупљено нешто више од 94.000 динара.

Подели на мрежама

Повезани чланци