Друштво

Хуманост на делу: Самохраној мајци осморо деце из Бродарева дограђена кућа

У насељу Закут у Бродареву живи самохрана мајка осморо деце Алма Кајевић. Немају сталних прихода и свакодневно се суочавају са лошим условима за живот. На њихову тешку животну судбину нису остали имуни Армин Мујезиновић и Елвис Кораћ, који су пре два месеца покренули хуманитарну акцију за доградњу куће. За непуна два месеца, уз помоћ бројних донатора из Бродарева, Пријепоља и дијаспоре, успели су да дограде спрат куће.

Када су пре два месеца дошли у посету породици Кајевић да донесу пакет помоћи, Армин и Елвис суочени са лошим условима у којима живи ова породица, пожелели су да оду корак даље и помогну да им се догради кућа. Једна објава на Фејсбук страници и апел за помоћ породици Кајевић, изазвала је бројне реакције и до сада се на листу донатора уписало више од 200 људи.

До сада се укупно у новцу и материјалу сакупило више од 31.000 евра. Морам да напоменем да су донације биле од 500 динара до 6.000 евра. Доста људи је желело да остане анонимно. Правили смо пресеке на фејзбук страници тако што смо објављивали листу донатора на сваких седам дана, како би све било транспарентно и јавно – каже Армин Мујезиновић.  

Да је било много донатора, потврђује и Елвис Кораћ.

Доста људи је и волонтирало овде, ми бисмо набавили материјал, а они би дошли да раде бесплатно.  

Алма Кајевић захвална је Армину и Елвису за сву помоћ коју су обезбедили, као и свим људима који су желели да помогну. Њен живот добио је нови смисао.

Много се све променило. Сад је бољи живот него што је био прије. Раније ми је све фалило и у кући и око куће – каже она.

У каквом стању је била кућа, објашњава нам Елвис.

Кућа је била у приземљу, под плочом. Живели су у две спаваће собе и кухињи. Ту су углавном и спавали, а зидови су били потпуно црни од влаге.

До сада су завршени сви груби грађевински радови.

Фини радови су скупљи и требаће више средстава. Ми се надамо да ћемо обезбедити сва средства, а ако буде вишка, пребацићемо на рачун фамилије, које ће моћи да користе за шта им је потребно – каже Армин.

Алмин муж преминуо је пре пет месеци и она је остала да живи сама са осморо деце, од којих најстарије има 21 годину, а најмлађе годину и по. Алма тај моменат памти као веома тежак, када су све обавезе око куће и деце пале на њена леђа.

Једина примања које има од недавно Алми су два дечија додатка. Зато је већа брига надлежних преко потребна.

Захваљујући хуманитарној акцији, ускоро ће породици Кајевић бити изграђена и штала. Један донатор који је желео да остане анониман, донираће сва неопходна средства. Велики део посла је урађен, али да би се све привело крају, акција још увек траје. Армин и Елвис се надају да ће као и до сад бити још хуманих људи, како би породица Кајевић имала нормалне услове за живот.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *