Ismail Ćatić: Otvoreno pismo predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću

Ismail Ćatić: Otvoreno pismo predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću

Poštovani predsjedniče, obraćam Vam se u svojstvu koordinatora liste “Vakat je” i u svojstvu privrednika i građanina, a povodom Vaše otvorene podrške jednoj listi u čijem ste izbornom štabu “slavili” izborni rezultat.

Osjetio sam potrebu da Vam postavim nekoliko pitanja, jer me na to obavezuju svi oni glasači koji nisu dali podršku Vašem favoritu i koalicionom partneru. Pitam Vas:

– Da li ste Vi predsjednik i onih građana koji nisu podržali listu “Matica Bošnjaka”?

– Zašto su funkcioneri SNS-a bili glavni agitatori na terenu i na taj način svima dali do znanja da je to VAŠA lista?

– Zašto u izbornoj noći niste obišli i druge štabove?

– Zašto se niste obratili građanima koji su podržali neku drugu listu u izboru za BNV?

– Da li ste namjerno baš uoči izbora prebacili sredstva iz budžeta opštine Prijepolje u iznosu od 3 milona dinara Sandžak televiziji, koja nema dozvolu za emitovanje na teritoriji naše opštine?

– Da li ste znali da su baš tim novcem plaćali glasove od 1000 do 3000 din?

– Da li ste znali da građani nisu mogli da glasaju zato što je neko u njihovo ime već glasao?

– Da li ste znali da su građani iz Divaca koji se nalaze u Nemačkoj “dali” glas vašoj listi, a da i ne znaju da su glasali?

– Zašto aplaudirate kada Samir Tandir vrijeđa bošnjačke privrednike, nazivajući ih tajkunima koji gospodare gradom?

– Molim da mi objasnite šta se to zamjera bošnjačkim privrednicima?   

– Da li to što uredno izmiruju obaveze prema državi, ili možda to što zapošljavaju ljude ne pitajući koje su vjere i političke orijentacije ili možda to što pune kako republički, tako i opštinski budžet, sa kojim novcem Vi raspolažete?

– Zašto ne obilazite ili ne pozivate privrednike i ne podjelite sa njima ideje o ekonomskom razvoju opštine ili Vam nije stalo do njihovog mišljenja?

– Zašto ostajete nijemi na izjave Samira Tandira u obraćanju njegovom glasačkom tijelu, kada im upućuje poruku da ostanu budni i ako bude potrebno da tri hiljade ljudi na njegov poziv dođe da brani izborni rezultat, a ja Vas pitam od koga da brani i da li je to poziv na potencijalni sukob?

-Da li je naš grijeh što ne podržavamo diktaturu i jednoumlje u jednoj od dvije IZ-e (IZuS) koja je bliska Vašim koalicionim partnerima?

– Da li je naš grijeh, što se suprotstavljamo ponižavanju imama (hodža) te iste IZ, koji su izloženi raznim pritiscima i ucjenama i najnižem degradiranju u svakodnevnom životu, I koji su morali fotografisanjem da dokažu za koga su glasali?

– Zašto niste došli na otvaranje džamije u Ivanju, kada ste uredno pozvani i zašto se niste udostojili da date jedno vozilo koje bi dopratilo turskog ambasadora do džamije, nego je delegacija lutala, a krenula je iz Vašeg kabineta?

Imao bih još mnogo pitanja, ali cijeneći Vašu funkciju i ne želeći da zloupotrijebim vrijeme, mislim da je ovo minimum pitanja koja bi Vam i gradjani u ovom trenutku postavili.

U nadi da ćemo dobiti odgovore, srdačno Vas pozdravljam.

Ismail Ćatić

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *