Изложба „Места привлачности“ – лепоте општине Пријепоље кроз објектив Вјекослава Јоксимовића

Изложба „Места привлачности“ – лепоте општине Пријепоље кроз објектив Вјекослава Јоксимовића

Вјекослав Века Јоксимовић

Након 78 пријепољских села, чије фотографије су прошле године излагане у Музеју, Вјекослав Века Јоксимовић је новом изложбом представио лепоте природе и културно-историјских споменика општине Пријепоље. Фотографије пејзажа и животињских врста настале су у заштићеним подручјима, што је нешто чиме се Пријепоље може похвалити, каже Јоксимовић, јер су ретке локалне самоуправе у Србији које на својој територији имају чак четири подручја под заштитом, која захватају скоро половину територије општине.

Директор Музеја у Пријепољу Асим Бећировић каже да су били на слатким мукама када су у мору одличних фотографија одабирали најбоље. У Музеју је узлижено њих 86.

Осим лепота заштићених подручја, изложене су и фотографије културно-историјских споменика али и заштићених животињских врста, које, такође, представљају богатство пријепољског краја. Фотографије природе су настајале протеклих неколико година а материјалних споменика током ове године, а Јоксимовић каже да је све захтевало доста труда и енергије.

Изложбу је отворио председник Скупштине општине Изудин Шантић а посетиоцима су се обратили директор Музеја и аутор. У галерији Музеја ће бити изложена наредних месец и по дана.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци