Извиђачи из одреда „Бошко Буха“ логоровали у кампу испред Дома културе

У оквиру обележавања Дана полиције, мали извиђачи из одреда „Бошко Буха“ логоровали су у кампу испред Дома културе
25 чланова и чланица извиђачког одреда „Бошко Буха“ провели су ноћ у шаторима испред Дома културе. Како су нам рекли, логоровали су јер су деца тако желела, али и да би били потпуно спремни да се прикажу у најбољем издању на овој манифестацији. Неки од њих су први пут преспавали под отвореним небом.
Недим Шантић каже да су прво постављали шаторе и правили логор. „Касније смо се играли. Било нас је 4 у шатору, није нас било страх, чак смо се смејали и били смо најбучнији“-рекао је Недим. Први пут је логоровала и Ања Кијановић која нам је рекла да су правили логорску ватру.
Осим што су током логоровања уживали у игри и дружењу, нешто су и научили.
Недим нам је објаснио и да су извиђачи учили како да се понашају у природи и да извиђачки одред није као фудбал, где сви раде нешто што знају-да шутну лопту, а овде уче нешто што не знају и нешто што ће им користити, ако се кад буду одрасли, изгубе у шуми.
„Научили смо да поштујемо природу, да се слажемо и дружимо“ -додаје Ања.
Растко Јањушевић каже да уче како природа човеку помаже у очувању здравља. „У давна времена људи су се лечили биљкама. Када одемо на планину, ваздух је много здрав и прија нам“ -стручно нам је објаснио извиђач Растко.
Добра припремљеност и дисциплина извиђача и овог пута су им обезбедили сигурно и успешно камповање.
Расим Кечевић, старешина Одреда каже да је и сада све протекло у најбољем реду, јер је свака њихова активност добро испланирана. „Прошле године задесило нас је велико невреме баш уочи Дана полиције, неки родитељи су дошли у 2 сата ујутру по децу, али они нису хтели да иду“.
Мали извиђачи су учествовали на обележавању Дана полиције и посетиоцима представили своје активности међу којима и стреличарство и пеинтбол.

Далиборка С.

Подели на мрежама

Повезани чланци