Једанаест медија добило средства на конкурсу за јавно информисање

Једанаест медија добило средства на конкурсу за јавно информисање

Од предвиђених 11 милиона, колико је буџетом општине Пријепоље ове године намењено за суфинансирање пројеката из области јавног информисања, 10.400.000 динара расподељено је на 11 медија. Око 47 % средстава, тачније 4.950.000 динара ове године добили су медији из Пријепоља, док су 5.450.000 поделили медији из Прибоја, Ужица, Новог Пазара и Чачка. Да квалитетно и потпуно реализују медијске садржаје и адекватно потроше и оправдају добијена средства, медији ће имати мање од два месеца.

Највише средстава на конкурсу, 2.100.000 динара, добила је Телевизија Форум за пројекат „Форум о Пријепољу“. За реализацију пројекта „Пријепољски недељник“ ТВ Прибој додељено је 1.900.000 динара. Информативно предузеће „Полимље“ добило је укупно 1.850.000 за пројекат недељних новина „Опште добро“ и пројекат „Комунални ПП бонтон у слици и речи“ који ће реализовати на порталу Лист Полимље инфо. Пројекат „Културно и уметничко стваралаштво на територији општине Пријепоље са историјским наслеђем“ ТВ5 из Ужица ће реализовати за 1.200.000, док је портал ПП медиа за пројекат „Пољопривреда, шанса развоја Пријепоља“ добио 1.000.000 динара. РТВ „Нови Пазар“ је по одлуци комисије додељено 900.000 динара за пројекат „Пријепоље заједничка кућа свих – промоција општине кроз позитивне примере из локалне заједнице“. Привредно друштво Глас западне Србије из Чачка ће за производњу медијских садржаја у оквиру пројекта „Пријепољски мултикултурализам најјачи туристички бренд“ добити 800.000 динара, док је регионална информативна агенција „РИНА“ за реализацију пројекта „Капија раја на Југозападу Србије“ добила 200.000 динара. ТВ „Лав плус“ из Ужица „Потребе и развојни потенцијали општине Пријепоље“ промовисаће за 300.000 динара, а културно благо Полимља, кроз истоимени пројекат, за 150.000 представиће маркетинг агенција Вест медиа прес из Ужица.

Стварно желимо да локални медији и људи који су присутни на нашим просторима, прате наш рад и најбоље познају функционисање наше буду на неки начин мало фаворизовани. Опет, јавило се доста људи за чланове комисије. Имао сам притужби претходних година да чланове треба пажљивије бирати. Бирао сам мало и оних који су блискији власти и оних који то нису и мислим да су тај посао урадили добро – сматра председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Колико ће одобрене пројекте, медији моћи да реализују квалитетно и успешно, а новац адекватно потроше и оправдају за мање од два месеца?

Јако нам је жао што каснимо са овом активности. Било је много објективних разлога што средства нису раније расподељена, али да кажемо да ћемо за следећу годину то урадити у неко боље време. Пријепоље је општина која издваја максимална средства за медије у односу на окружење и желим да истакнем да ће медији ове године по први пут имати јако тежак задатак да средства ваљано оправдају. Разлог за то је да не би били у повлашћеном положају у односу на остала удружења и структуре у нашем граду. Озбиљна средства су подељена и желимо озбиљан рад од медија. Знамо да ће бити тешко и можемо да направимо мало флексибилнији приступ зато што је јако кратко време, али од начина правдања средстава не можемо да одступимо – истиче Бабић.

Бабић додаје да ће медијски конкурс општина наредне године расписати много раније, јер, верује да је успостављен систем боље контроле трошења средства и реализације пројекта.

Подели на мрежама

Повезани чланци