Једногодишња Лорена Деспотовић победница Пузијаде у Пријепољу

Једногодишња Лорена Деспотовић победница Пузијаде у Пријепољу

Поводом обележавања Дана Општине Пријепоље, Канцеларија за младе организовала је другу Пузијаду за децу. Овај догађај окупио је на платоу Дома културе 31 бебу и њихове породице, као и многобројне грађане и грађанке . Победница овогодишње Пузијаде је беба Лорена Деспотовић.

Тактике родитеља да „намаме“ своје бебе да најбрже допузе до њих су биле разноврсне, углавном су им за то послужиле играчке. На крају је најбржа и најспретнија била једногодишња Лорена Деспотовић, која је у најкраћем року прешла предвиђену деоницу и понела титулу најбрже бебе.

Лорена је превремено рођена у седмом месецу у 31. недељи. Њено име значи победа, што је и доказала, самим тим што је данас победила на овом такмичењу. Пропузала је рано, у седмом месецу. Иначе је јако борбена беба и нисам сумњала да ће да победи, баш као што је победила и највећу битку живота, ово је за њу ситница – поносно истиче мајка мале Лорене Сандра Ивановић Деспотовић.

Другопласирана је била беба Зејна Мемовић, а треће место припало је Данину Фетаховићу.

Зејна има 11 месеци, почела је да пузи пре једно два месеца. Ми смо се спремали за ово такмичење и имала бих да додам речи из оне песме “Зејна је најбоља” – каже Зејнина мајка Зерина Мемовић.

Он пуже већ неко време, припремали се нисмо, имали смо жељу да учествујемо. Било нам је лепо и занимљиво, све бебе су биле супер – истиче Данинова мајка Едита Фетаховић.

За забаву су били задужени дизнијеви јунаци, а Канцеларија за младе је имала штанд на ком су се налазили информативни флајери о њиховим активностима, здравих стиловима живота, значају физичке активности.

Ова манифестација која окупља наше најмлађе суграђане и њихове породице, представља јединствену прилику да се забавимо, дружимо и промовишемо здрав и активан начин живота од најранијег узраста. Ово је прилика да се заједно радујемо првим покретима и напретку наших малишана, а такође да се међусобно боље упознамо и дружимо. Надамо се да ће ова Пузијада бити догађај који ћемо сви памтити. Наш циљ је да ова манифестација прерасте у традиционалну – истиче координаторка Канцеларије за младе Милена Јовановић.

Пузијада је организована под покровитељством Општине Пријепоље. Спонзори овогодишње Пузијаде били су: Волим добро у људима, Ћатић компанија, Апотека “ВИВА”, Цвећара Викторија, ДОО Зенит, Алфа плам и ТРЕФ.

Подели на мрежама

Повезани чланци