Друштво

,

Корона вирус

ЈКП „Лим“ делио раствор за дезинфекцију зграда

Јавно комунално предузеће „Лим“, по налогу Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље, делило је данас председницима кућних савета и управницима зграда раствор натријум-хипохлорита и воде за дезинфекцију улаза у зграде, дворишта и ходника.

У циљу превенције корона вируса, Јавно комунално предузеће „Лим“ обезбедило је цистерну са хиперхлорисаном водом, која треба да послужи за дезинфекцију дворишта, ходника и улаза у зграде.

Управљам са осам зграда. Обезбедили смо амбалажу и организовали лице са пумпом, које ће између 16 и 17 часова испрскати зграду, јер је то једини начин да се дезинфекција уради квалитетно – истиче Дарко Думић, професионални управник зграда

Думић каже да до сада није било дезинфекције због недостатка адекватних хемијских средстава за ту намену, већ да је постојало редовно прање и чишћење улаза и ходника једном недељно.

Јавно комунално предузеће „Лим“ за сада има довољно хлора, а у току је и набавка нових количина.

Сада делимо хлорисану воду за дезинфекцију заједничких простора у зградама – улаза, ходника и бетонских простора око зграда. Поред управника зграда, данас су по воду за дезинфекцију долазили и људи за своје куће, а пошто имамо довољне количине овог раствора, ми их нисмо враћали – каже руководилац радне јединице комунални објекти Џевад Бегановић.

Још увек није познато да ли ће дистрибуција раствора натријум-хипохлорита и воде у Пријепољу бити периодично организована током трајања ванредног стања, али Бегановић истиче да ће то зависити од потреба.

Од почетка ванредног стања раствором хиперхлорита радници ЈКП „Лим“ перу и пријепољске улице.

Џевад

У оквиру мера спречавања ширења корона вируса, Јавно комунално предузеће „Лим“ од данас је затворило све шалтере за наплату, а своје рачуне за комуналне услуге и грејање грађани и грађанке моћи ће да измирују преко пошти или банака, као и путем електронског плаћања.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *