ЈКП „Лим” почело са топлим пробама – Радијатори топли ујутру и поподне

ЈКП „Лим” почело са топлим пробама – Радијатори топли ујутру и поподне

Четири дана пре званичног почетка грејне сезоне Јавно комунално предузеће „Лим“ почело је са топлим пробама.  Радијатори у пријепољским становима до четвртка ће бити топли ујутру и увече по два сата, док ће се са целодневним грејањем кренути у петак 15. октобра.

Након хладних проба, које су завршене крајем прошле седмице, радници Јавног комуналног предузећа „Лим“ у поподневним часовима почело је са топлим пробама. Како нам је рекао вршилац дужности ЈКП „Лим“ Џевад Бегановић, топле пробе подразумевају проверу техничке исправности инсталација и целокупног система како би пред почетак сезоне били отклоњени евентуални недостаци. То значи да ће у наредна четири дана радијатори у становима бити топли два пута дневно, с тим што ће ујутру грејање бити интензивније. Ову информацију нам је потврдио и члан Општинског већа Зоран Петрић.

Постоји неко неписано правило да када температура падне испод 12 степени да се улази у предсезону са грејањем. Ја сам се чуо са руководиоцима у ЈКП “Лим”. Они ће већ данас почети са топлим пробама, ујутру два сата и поподне два сата. Тим темпом ће се ићи до петка када и званично почиње грејна сезона, тако да ће већ данас корисници грејања осетити топле радијаторе – рекао је члан Општинског већа Зоран Петрић.

Иако је мазут, који користе три од пет котларница у Пријепољу, знатно поскупео на тржишту енергената, о чему је обавештена и локална самоуправа, цене грејања за сада остају на нивоу прошлогодишњих, односно 264 динара за квадрат стамбеног и 330 динара за квадрата пословног простора са ПДВ-ом. Да подсетимо, ЈКП “Лим” испоручује топлотну енергију за око 500 станова и 100 објеката пословног простора у Пријепољу што је укупно око 50.000 квадратних метара.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци