ЈКП „Лим“ спремно за предстојећу грејну сезону – Без промене у цени грејања

ЈКП „Лим“ спремно за предстојећу грејну сезону – Без промене у цени грејања

Јавно комунално предузеће „Лим“ овог лета највише посла имало је у котларницама у Основној школи „Владимир Перић Валтер“ и у котларници у стамбено-пословном блоку Стадион, у којој је обимнији ремонт рађен и прошле године.

Ово је четврта-пета година како интензивно покушавамо да осавременимо опрему и ставимо је у употребљиво стање. Што се тиче котларнице на Пијаци, урађен је нов котао пре две године и ту нисмо имали неких већих захвата, као ни у котларници код Апотеке и у Пријепољској гимназији. Вредност радова у котларницама Валтер и Стадион је милион и по динара. Од 23. септембра до 1. октобра ће бити обавештење Кућним саветима о припреми и превентиви на мрежи, како би на време били спремни за почетак грејне сезоне – каже руководилац РЈ Производња и дистрибуција топлотне енергије Бесим Хаџалић.

У току је јавна набавка за енергенте, а како се у три од пет котларница, као енергент користи мазут, то значајно утиче на формирање цене грејања.

Наш највећи трошак јесте енергент мазут и трошкови радне снаге. Ми смо специфични, имамо пет котларница које покривамо, цена мазута из године у годину расте, плате такође, тако да ми немамо основ да смањимо цене. Чак би можда требало да идемо ка повећању, да не бисмо угрозили функционисање предузећа. Раније се није водило рачуна о томе и онда смо угрозили друге делатности и сад заостајемо јер нисмо набавили нове смећаре, нову опрему. Грејање није имало ту неку економску цену и онда је то вукло предузеће тамо где не треба. Чекамо сада цене мазута да видимо понуде на јавној набавци, али мислим да ће цена грејања остати као и прошле године – каже директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић.

Прошла грејна сезона протекла је без прекида у испоруци топлотне енергије.

Ми смо једни од ретких који нису имали проблем током грејне сезоне. Извршили смо припреме и надам се да ће тако бити и ове године – истиче Мемишаховић и каже да би им одговарало да зима буде блага јер би успели да остваре уштеду на енергентима.

Дуговања корисника према комуналном предузећу су мања него претходних година. Наплата потраживања износи око 90 одсто.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *