Још 10 дана отворен конкурс програма Дивац омладински фондови

Још 10 дана отворен конкурс програма Дивац омладински фондови

Конкурс за иницијативе младих који се у оквиру програма Дивац омладински фондови и ове године реализује у Пријепољу, отворен је до 15. aвгуста.

Чланови и чланице одбора Дивац Фонда у Пријепољу организовали су акцију дељења летака како би младе упознали са подршком коју пружа овај програм који се реализује у 11 општина у Србији, а општина Пријепоље је једна од првих у којима је покренут.

jelena
Јелена Ракић, Фондација Ана и Владе Дивац

„Ово је трећа година како реализујемо овај програм и веома смо задовољни учешћем младих у Пријепољу где је било доста пројекта из руралних области. У претходне две године уложено је око два милиона динара за реализацију иницијатива младих у Пријепољу, а ове године ће то бити око 950 хиљада и верујем да ћемо подржати нешто више од десет омладинских пројеката „, каже кооринатрока Пројекта Јелена Ракић из Фондације „Ана и Владе Дивац“.

Формалне и неформалне групе младих од 15 до 30 година који живе у Пријепољу могу поднети на конкурс предлоге пројекта у вредности до 100 хиљада динара.

markoКоординатор одбора Дивац омладинског фонда у Пријепољу, Марко Кијановић истиче да су уз подршку овог програма у претходне две године у Пријепољу рализована 24 пројекта из области спорта, екологије, образовања, уметности и културе. Обновљени кошаркашки и фудбалски терени, органзоване радионице роботике и цртања и позива све младе да конкуришу за средства и остваре своју идеју.     

Одобрени пројекти би требало да се реализују од 15. септембра до 31. новембра ове године, а програм реализују општина Пријепоље и Фондација Ана и Владе Дивац уз подршку Америчке агенције за међународни развој.

Подели на мрежама

Повезани чланци