Јубиларна 20. Лимска регата – 11 најхрабријих посада стигло до плаже Петровац

Јубиларна 20. Лимска регата – 11 најхрабријих посада стигло до плаже Петровац

После три дана дружења и 134 километра пређених по етапама Плав-Андријевица-Беране-Бијело Поље-Бродарево и Пријепоље, јубиларна Лимска регата завршена је на плажи Петровац, где је организован дочек за све учеснике. У регати је учествовало око 200 рафтера из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Ово је била једна од најизазовнијих регата до сада где смо имали јако висок водостај Лима, од Плава па све до Пријепоља, што је изненађујуће за ово доба године. Очекивао се већи број људи, али због временских услова  многе екипе су одустале. Најхрабрији су издржали до краја, а имали смо доста превртања током регате – каже председник Планинарско-спортског клуба „Коловрат“ Драгољуб Симовић – Симо.

Такмичари и такмичарке, који су завршили спуст низ набујали Лим, сложни су у томе да је ово била једна од најтежих регата у којој су учествовали, али сви у први план истичу лепоте Лима и околине.

Према речима директора ТО Пријепоље Небојше Свичевића општина Пријепоље и ТО морају убудућности да баце акценат на Лим и манифестације на Лиму.

Ово је врхунска манифестација, која је окупила људе од Београда до Подгорице. Сигурно ћемо у будућности уложити много напора да изградимо рафтинг центар, да се рафтери не би пресвлачили овде на ливади и где ће моћи, и мимо ове манифестације, да се окупе, одморе, узму своје чамце и да сплаваре Лимом – истакао је директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић.

За безбедност рафтера ове године били су задужени чанови Тима за спасавање, Одељења за ванредне ситуације у Пријепољу.

На опште задовољство рагата је прошла у лепој атмосфери, без неких значајнијих проблема. У рафтингу су уживали сви који су дошли. Надам се да ће ова манифестација постати традиционалн и да ћемо и ми сваке године узети учешће у овој манифестацији – рекао је начелник одељења за ванредне ситуације МУП-а у Пријепољу Горан Посркача.

Организатори 20. Лимске регате су Туристичке органитације Пријепоље, Плав, Андријевица, Беране, Бијело Поље, Регионална туристичка организација „Бјеласица“ и „Комови“ у сарадњи са локалним рафтинг клубовима.

Опширније у видео прилогу:

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *