Када ће бити завршена изградња „Голд гондоле“ на Златибору?

Када ће бити завршена изградња „Голд гондоле“ на Златибору?

Изградња „Голд гондоле Златибор“, која је почела 2017. године Златиборском мобом, а која, између осталог, подразумева постављање 36 стуба и изградњу три станице, ушла је у завршну фазу. Од овог пројекта, вредног око 13 милиона евра, очекивања су велика.

Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд гондола“ Златибор
Сам пројекат је био подељен у пет фаза, тако да смо ову најдужу панорамску гондолу на свету, дугу девет километара, градили од 2017. године. Прво смо почели од последње станице, онда се прешло на почетну и сада теку радови на међустаници. Имаћемо 55 кабина које могу да приме 10 путника, са држачима за скије, бордове, као и бицикле за све заљубљенике у планински бициклизам. Подигнути су стубови од првог до деветнаестог, сада се ради на подизању од двадесетог до тридесетшестог и ту је посао захтевнији јер се ради на Торнику где је изразито стрм терен – каже директорка ЈП „Голд гондола“ Златибор Бојана Божанић.

Средства за изградњу гондоле обезбеђена су из општинског буџета. Око 10 милиона коштала је опрема, док је за извођење грађевинских радова, који су поверени конзорцијуму фирми на челу са ужичким „Јединством“, опредељено око три милиона евра. Како се приближава завршетак радова, у Јавном предузећу „Голд гондола“ увелико размишљају о даљим корацима. Приоритет је пројекат изградње управне зграде, организација начина рада гондоле, безбедносни системи, маркетиншки и промо кораци…

Сигурна сам да ћемо, ако све поставимо на добре основе, веома брзо моћи да надограђујемо са новим, занимљивим садржајима. Оно у шта не сумњам је да ће ово бити права атракција за цео Златиборски округ, као и Србију – истиче Божанић и напомиње да очекује да ће се већина од 350.000 туриста, који долазе на Златибор, провозати гондолом.

Изградња гондоле, као и неколико мањих пројеката међу којима је и аква парк, требало би да доведу до дугорочног циља који је постављен, а то је да у наредних неколико година Златибор забележи 10 милиона ноћења и милион туриста.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *