Кадети КК „Милешевац“ освојили титулу првака Регионалне лиге Запад

Кадети КК „Милешевац“ освојили титулу првака Регионалне лиге Запад

Кадети Кошаркашког клуба „Милешевац“ освојили су титулу првака Регионалне лиге Запад без пораза, забележивши две победе и на завршном турниру организованом у Пријепољу. Осим победничког пехара и појединачна признања су припала „Милешевцу“ и то капитену Ивици Новковићу.

Кошаркашки клуб „Милешевац“ трећу годину за редом био је домаћин завршног турнира Регионалне лиге Западне Србије, овога пута у конкуренцији кадета. У трци за финални турнир била су 24 клуба који су се током регуларног дела сезоне такмичили у три групе. Победници група – „Милешевац“, „Чачак 94“ и „Лозница“, борили су се у сали Пријепољске гимназије за наслов првака. Млади пријепољски кошаркаши су у првом сусрету савладали екипу из Чачка резултатом 69:44, да би потом у одлучујућој утакмици били бољи и од „Лознице“ 64:54 и тако тријумфално завршили сезону без иједног пораза.

Ово је доказ да је пријепољски спорт жив. Сам тријумф и освајање регионалне кадетске лиге је велики успех за наш клуб, мене као тренера, за њих као играче и на крају велики успех за цео град. Ово је доказ неког нашег минулог рада, круна сезоне, јер после осам година титула се враћа у Пријепоље на задовољство свих нас – поносно каже тренер КК „Милешевац“ Игор Голубовић.

До титуле првака дошла је генерација дечака рођених 2006. године и касније, који већ годинама играју заједно. Међутим, овај успех још више добија на значају ако се зна да су завршни турнир играли углавном дечаци млађи од 2007. годишта.

Очекивали смо и надали се да ћемо освојити овај турнир. Играли смо онако како смо и планирали уз неке мале падове у игри, али смо на крају ипак успели да остваримо наш циљ – каже капитен КК “Милешевац“ Ивица Новковић.
Заслужено смо прошли на завршни турнир иако није било ни мало лако доћи до њега. Трудили смо се, тренирали. Састали смо се са екипама „Чачак 94“ и „Лозницом“ и обе утакмице победили – каже млади кошаркаш „Милешевца“ Павле Дучић.

Срећни због освојене титуле су и Иван Пајевић и Златан Кадрибашић.

Ово је мој први кадетски завршни турнир који смо освојили после тешке сезоне, после доста победа и без иједног пораза. Морам да напоменем да је атмосфера у екипи веома добра. Сви се заједно дружимо и ван терена и то на крају доноси и добар резултат и доста победа – истакао је Иван Пајевић.
Сезона је била добра. Остварили смо 10 победа и ни један пораз и отишли на завршни турнир. Ово је мој последњи турнир за кадетску селекцију. Драго ми је да смо га освојили, јер ја од следеће сезоне прелазим у јуниорску селекцију – рекао је Златан Кадрибашић.

Велики мотив, али и подршка младим пријепољским кошаркашима било је играње пред домаћом публиком.

Та подршка нам је посебно значила када смо играли са екипом „Лознице“, јер смо јако лоше играли у првом полувремену. У другом полувремену нам је доста значила њихова подршка и без њих тешко да бисмо успели да победимо. Желео бих да им се захвалим што су дошли у толиком броју да нас подрже – захвалан је Павле Дучић.

Свој неоспорни таленат и овога пута доказао је капитен тима Ивица Новковић, коме су припала признања за најбољег стрелца и за најбољег играча завршног турнира.

Наравно да ми та признања много значе, али ништа од тога не би било да није осталих играча. Сви смо ми то заједнички постигли – скроман је капитен екипе Ивица Новковић.

Тренер Голубовић се нада да ће ова генерација остати на окупу и бити окосница сениорског тима у будућем периоду.

Неки су већ били прикључени првом тиму ове сезоне. Чак су имали и неку озбиљну минутажу на терену, а у наредном периоду добијаће још већу шансу када крећу припреме за наредну сезону, али још не знам у ком рангу – каже тренер Игор Голубовић.

Екипа „Милешевца“ се потрудила да обезбеди одличне услове за реализацију завршног турнира. Поред пехара  који је уручен  прваку од стране Савеза, домаћин је обезбедио пехаре и дипломе за остала два места као и медаље за сваког играча. Оно што је најважније, турнир је протекао у одличној атмосфери и фер и спортском надметању.

Подели на мрежама

Повезани чланци