Друштво

,

Корона вирус

,

Образовање

Како се одвија настава на даљину за средњошколце?

У току је друга недеља наставе на даљину за ученике и ученице средњих школа. Како се настава одвија, који су изазови са којима се у овом процесу сусрећу и како ће се вредновати знање ђака, за телевизју Форум и портал Форуминфо.рс путем Скајпа говорила је професорица хемије из Пријепољске гимназије Јелена Ћубић.

У циљу што бољег преношења знања и обезбеђивања квалитетне наставе, професори средњих школа са ђацима комуницирају на више начина, углавном посредством Интернета. Уколико ђаци немају приступ Интернету, школе су дужне да им наставне материјале учине доступним у штампаној форми и телефонским путем.

Комуникација је двосмерна, како би ђаци могли да питају професоре све шта им није јасно, али и да би професори могли да оцене знање које ђаци на овај начин стичу.

Општеобразовни предмети емитују се на трећем каналу Јавног сервиса, у термину од 15:30 до 20 часова. Час траје 30 минута, а сви садржаји су доступни и на интернет платформи РТС Планета. Они професори чији предмети нису заступљени на овај начин раде са децом путем интернета по свом устаљеном плану и програму, док остали деци обезбеђују додатне материјале и дају домаће задатке. Обавеза је доста и за ђаке и за наставни кадар.

Aпликација РТС Планета може се инсталирати и на мобилном телефону, тако да ђаци све садржаје који су емитовани на трећем каналу РТС-а, могу поново погледати, а професори су увек доступни за сва питања и сугестије ђака.

Шта о настави на даљину за средњошколце каже професорица хемије у Пријепољској гимназији Јелена Ћубић погледајте у видео прилогу!

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *