Како се Пријепољци и Пријепољке боре са летњим врућинама?

Како се Пријепољци и Пријепољке боре са летњим врућинама?

Републички хидрометеоролошки завод Србије је за данас и наредна два дана издао наранџасто упозорење на високу температуру, што значи да ће у најтоплијем делу дана температура бити и виша од 35 степени. Како се боре са летњим врућинама, поготово они који због посла не могу да бирају, проверавали смо са грађанима и грађанкама Пријепоља.

Недељу за нама обележиле су температуре изнад 30 степени. Како проборавити најтоплији део дана представља изазов, чак и за оне који не морају бити на сунцу. Све обавезе и куповину обавити у јутарњим часовима, доста течности, лака исхрана и дебели хлад – неки су од савета и опробаних метода Пријепољаца и Пријепољки за подношње летњих врућина.

А, за оне који због посла, од сунца и врућине не могу да се сакрију, радници на градилиштима, берачи малине, радници за роштиљима… како кажу, нема специјалних техника и рецепта – навикне се и притрпи, одмори кад може.

Иако је асфалт топао колико и песак на плажи и Пријепоље се може похвалити Лимом и мањим рекама које протичу кроз овај град, не може се похвалити уређеним обалама и чистим рекама, па није ни препоручљиво тражити освежење на њима.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци