КК „Милешевац“ – У нову сезону са великим очекивањима

КК „Милешевац“ – У нову сезону са великим очекивањима

Кошаркаши „Милешевца“ гостовањем у Прибоју, у суботу, почињу нову сезону у Првој регионалној лиги Запад. Циљ екипе, која се прошле године вратила у српсколигашки караван, је пласман у плеј оф, а у зависности од нових појачања која очекују,  не искључују ни напад на Б лигу.

Пласманом у плеј оф Прве регионалне лиге Запад, где су на крају заузели 6. место, кошаркаши „Милешевца“ су у прошлој сезони остварили највећи успех у својој историји. Сличном резултату се надају и ове године.

Морамо се ове године баш потрудити да поновимо те одличне резултате које смо остварили у прошлој сезони , да уђемо у плеј оф како не би имали брига у наставку сезоне. Желим да играчи рођени 2006. године, на које ја обиљно рачунам у наредном периоду, одиграју што више утакмица, како би на тај начин стекли неопходно искуство за насатвак сезоне, али и за убудуће – каже тренер КК „Милешевац“ Игор Голубовић.

У нову сезону пријепољски кошаркаши улазе са доста кадровских проблема. Због болести и повреда неколицине искуснијих играча један део припрема није одрађен како је тренер Голубовић зацртао и желео.

Међутим, нећемо у томе да тражимо алиби. Има ту младих играча који ће надоместити одсуство тих искуснијих кошаркаша који већ седам осам дан вуку повреде. Они ће заузети њихова места, а неки од њих ће добити и своје прве сениорске минуте – каже Игор Голубовић.

Клуб ће бити ослабљен за неколико играча који су отишли на факултет. Неки од њих, попут Плескоњића и Вујашевића, и даље ће бити чланови клуба и долазиће на утакмице колико им обавезе буду дозвољавале. Када је реч о појачањима, екипа ће ове сезоне бити јача за неколико повратника у клуб.

У тим се вратио Филип Пејовић који је, после 10 – 15 година професионалне каријере и бројних домаћих и иностраних клубова, поново ту са нама. Повратник је и Милош Дробњак који ће затворити ту центарску линију. Имамо неколико младих момака који ће играти као позајмица из екипе Златибора. Фали нам још неколико играча, али још увек смо на тржишту и тражимо адекватна појачања – истакао је тренер КК „Милешевац“.  

У екипи је поново искусни Милош Дробњак који ће својим искуством у великој мери допринети свом тиму.

Годину дана нисам играо. Ове године сам се поново вратио у „Милешевац“.Очекивања су велика. Имамо неколико искусних играча. Ту је и пар играча са стране, а имамо и младих играча. Надамо се успеху наше екипе ове године – каже искусни Милош Дробњак.

Велику борбу обећавају и млади играчи.

Ове године треба да докажемо да припадамо ту где јесмо. Прошле сезоне смо имали одличан почетак. Групу смо завршили на другом месту. Међутим крај сезоне је био лош. Доживели смо неколико пораза са великом разликом. Тек смо у плеј офу видели колико треба да напредујемо и колико треба да будемо бољи у односу на прошлу сезону. Ове године, уз пар звучних појачања која смо добили, сматрам да ћемо остварити бољи резултат него прошле године – каже млађани Филип Дерикоњић.

Систем такмичења је остао исти, У две групе такмичиће се по осам екипа. По четири првопласиране иду у плеј оф за улазак у виши ранг такмичења, док ће се остали борити за опстанак у лиги. Упркос свим проблемима и изазовима тренер Голубовић испред екипе поставља високе циљеве.

Не можеш да уђеш у сезону ако немаш неки циљ. Наш циљ је ове године, на пример, улазак у Б лигу. Ако не успемо у томе, дај макар да изборимо тај плеј оф и тако осигурамо сигуран опстанак. Ако не уђемо у плеј оф онда смо у великом проблему и морамо да се боримо да осигурамо српсколигашки статус који смо након шест година изборили прошле сезоне. Не би требало да имамо проблема око тога, али никада се не зна, јер кошарка је чудан спорт – искрен је тренер пријепољских кошаркаша.

Прилику да провере своје способности пријепољски кошаркаши „Милешевца“ имаће у суботу када их на почетку сезоне очекује комшијски дерби у Прибоју.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци